Soundtrack.bg

Може и да няма трети филм за Дедпул

Създателят на Дедпул Роб Лайфелд призна, че не е изключено изобщо да не видим трети филм за култовия комиксов персонаж от света на Marvel. Той обаче добави, че е напълно окей със ситуацията, ако се случи така.

Бъдещето на Дедпул след успешните два филма е под въпрос. Причина за това е фактът, че Walt Disney закупиха Fox, които от своя страна притежаваха филмовите права на устатия наемник. Втората част на Дедпул излезе през 2018 година, а в главната роля отново бе Райън Рейнолдс. Филмите за антигероя вече са с култов статут сред феновете, като спокойно можем да кажем, че са повече от успешни.

Един от проблемите е, че Walt Disney може и да не са съгласни с пиперливия език, който Дедпул обикновено използва. Както знаем, Disney държат да стоят далеч от подобни персонажи, а това в случая на Дедпул е проблем.

Говорейки пред Collider, Роб Лайфелд заяви: „Знаете ли какво? Може и да няма нов Дедпул, но аз съм окей с това. Мога да живея с факта, че имах две невероятни изживявания – два филма, които ме правят невероятно горд. Зная, че всички наистина обичат тези филми“.

„Обичам Райън Рейнолдс, Джош Бролин, Зази Бийтс, Тим Милър. Обичам всички. Работата, която те свършиха, е фантастична. Но в света, в който живеем, нищо не е гарантирано. Изисква се много, за да се създадат тези филми.“

Той говори и за персонажа на Джош Бролин – Кейбъл, заявявайки, че той също заслужава собствени филми. „Кейбъл би трябвало да има своя собствена филмова поредица. Той може да съществува независимо от Дедпул. С години е било така.“.

През миналата година Дейвид Лейч, който режисира „Дедпул“ 2, разкри че има някои „луди идеи“ за евентуален трети филм.

„Ако някога бъда потърсен да направя „Дедпул“ 3, отговорът ми би бил „Да, по дяволите“. Имам много идеи, но засега ги пазя за себе си. Ако някога ме потърсят, мога да споделя всичките си луди идеи“.