Soundtrack.bg

Нов трейлър хвърля поглед към историята на Assassin’s Creed: Valhalla

Ubisoft разпространи нов трейлър на предстоящото си заглавие Assassin’s Creed Valhalla, с което отваря още повече вратите към историята на протагониста и лидер на кръвожадните викинги Ейвор. Както е известно, следващото издание на култовата поредица ще се фокусира върху славните скандинавски войни, накарали цяла Европа да трепери от рейдовете им преди векове.

Трейлърът на Ubisoft е по-скоро синематик видео, носещо името „Съдбата на Ейвор“. Виждаме протагониста и събратята му в моменти, в които те осъществяват поредния си рейд към британските острови, всявайки ужас сред местното население.

Гласът зад кадър пък ни казва, че може да види съдбата на Ейвор и че стремежът му за слава „ще му коства всичко“. В трейлъра виждаме още различни пейзажи от играта, както и някои от враговете, които ще срещнем, играейки Assassin’s Creed Valhalla.

Вижте и въпросния трейлър „Съдбата на Ейвор“:

Това не са първи кадри от играта, които имаме възможност да видим. Преди време Ubisoft пуснаха и геймплей трейлър от заглавието. Там видяхме, че различните селища могат да бъдат ъпгрейдвани, докато същевременно ни очакват битки от големи мащаби. Очакваме и подобрения в бойната система, сравнено с предишните издания на Assassin’s Creed.

Подобно на предходната Assassin’s Creed Odyssey, играчите ще могат да избират дали да играят с протагонист от мъжки или женски пол.

Същевременно вече очакваме и комикс, създаден върху основата на Assassin’s Creed Valhalla. Знаем, че той ще бъде създаден от известната компания Dark Horse и ще носи името „Song of Glory“. Историята ще проследи Ейвор, този път под формата на жена.

Assassin’s Creed Valhalla очакваме на пазара в средата на месец ноември 2020 година. Това ще бъде първата Assassin’s Creed, която ще може да се играе и на новите конзоли PlayStation 5 и Xbox Series X. Разбира се, заглавието ще бъде налично и за настоящата генерация конзоли, които все още имат живот в себе си.