Soundtrack.bg

Ще можем да играем като „джендър неутрални“ в новия Call of Duty

Изключително интересна функция за играчите ще бъде достъпна в новия шутър от първо лице Call of Duty: Black Ops Cold War. Разработчиците на играта признаха, че геймърите ще могат да играят и като „джендър неутрални“, стига да пожелаят това.

Какво точно имаме предвид? Когато избирате своя главен герой в играта, освен като мъж и жена, ще можете да го посочвате и като човек от „класифициран“ пол. С други думи, напълно неутрален от тази гледна точка. Така и самата игра ще се обръща към вас с „те/тях“, за да бъдете напълно спокойни.

Креативният директор на новия Call of Duty Дан Вондрак коментира: „Не искахме да изключваме никого. Опцията да оставим тази информация „класифицирана“ бе супер важна. Така някои играчи могат да бъдат още по-мистериозни и възможно най-сенчестия Black Ops персонаж, който биха могли да бъдат“.

„Когато стана дума за половете, спряхме се на същата идея: Защо да не може и това да бъде класифицирана информация? Няма причина да не може. Вече знаехме, че ще предложим мъжка и женска опция. За нас бе наистина лесно да използваме и различни местоимения – „те и тях“.

От Call of Duty посочват, че изборът на пол няма да окаже никакво влияние на начина, по който се развива историята на главния герой. Независимо от това дали сте избрали мъж, жена или „класифициран“ пол, към вас ще се обръщат с прозвището „Бел“.

Играта ще предлага и други начини да направите героя си точно такъв, какъвто искате. В това число влизат избор на цвят на кожата, място на раждане, минало в армията и психологически профил. Последното е наистина важно, защото то ще има отражение върху начина, по който играете, засягайки вашата бързина и вредите, които нанасяте на опонентите си.

Call of Duty: Black Ops Cold War ще бъде налична на 13 ноември за PC, PlayStation 4 и Xbox One. Впоследствие играта ще се появи и за новите генерации PlayStation 5 и Xbox Series X.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.