Soundtrack.bg

Легенда от „Стар Трек“ иска НАСА да го изпрати в Космоса

Уилям Шатнър е едно от най-големите имена в актьорския състав на франчайза „Стар Трек“. Неговият персонаж Капитан Джеймс Т. Кърк е пътувал на множество приключения и мисии из Космоса, но по всичко изглежда, че самият Шатнър иска да изживее истински това приключение, а не само чрез своя герой в легендарната sci-fi поредица.

Уилям Шатнър отправи предизвикателство към НАСА, чрез своя акаунт в социалната мрежа Twitter. На въпросната снимка актьорът е облечен в костюм на астронавт, а към снимката той е добавил: „Между другото, НАСА, просто за всеки случай – костюмът ми става“.

Туитът на Уилям Шатнър не е написан по случаен повод, разбира се. Той се отнася към плана на НАСА да изпрати хора в Космоса, работейки рамо до рамо с компанията SpaceX на Илон Мъск. НАСА използва хаштага #LaunchAmerica, за да стимулира хората да изпращат видеа от целия свят, демонстрирайки своите таланти или просто за да споделят мислите си относно пътуването в Космоса.

Това не е първият път, в който Уилям Шатнър изявява желание наистина да види Космоса. И в миналото той е споделял, че с радост би се присъединил към програмите на SpaceX, стига да получи такава покана. Говорейки за възможността да отлети заедно с Илън Мъск, Шатнър споделя: „Да, той ще стои на мястото до мен. Като бонус ще му държа ръката по време на излитането“.

Разбира се, изпращането на Уилям Шатнър в Космоса не би била лека задача. Великият канадски актьор е вече 89-годишен, докато всички астронавти преминават жестоки обучения, за да бъдат готови за излитането си. Нещо, което би било невъзможно при възрастта на Шатнър. Но никой не може да му попречи да мечтае за това, нали? Актьорът може да се похвали с цели седем десетилетия на екран, а именно ролята му на Капитан Кърк в „Стар Трек“ остава най-значимата.