Soundtrack.bg

Снимките на „Аватар“ 2 се подновяват следващата седмица

Пандемията от COVID-19 прекъсна снимките на множество касови филмови продукции, една от които е и продължението на блокбъстъра „Аватар“ на Джеймс Камерън. Още през следващата седмица обаче снимките на продукцията ще продължат в Нова Зеландия.

„Отварянето“ на Нова Зеландия към филмовите екипи ще позволи да продължат снимките и на друга мащабна продукция, а именно – сериалът по „Властелинът на пръстените“ на Amazon Prime.

Deadline съобщава, че по-рано през месеца правителството на Нова Зеландия официално е одобрило здравните протоколи, свързани с рестартиране на филмовите проекти на територията на страната. Една от продукциите, които всеки момент ще бъдат подновени, е именно „Аватар“ 2.

Новината потвърди продуцентът Джон Ландау, който в своя Instagram пусна снимка от снимачната площадка на лентата. В кепшъна той написа: „Площадките на „Аватар“ са готови. Няма как да бъдем по-развълнувани от това, че се връщаме в Нова Зеландия през следващата седмица“.

Както и при първия филм, режисьор и сценарист на „Аватар“ 2 ще бъде легендарният кинотворец Джеймс Камерън. Сам Уортингтън и Зоуи Салдана се завръщат в ролите си, докато в актьорския каст на продукцията намираме още Стивън Ланг, Кейт Уинслет, Клиф Къртис, Джовани Рибиси, Сигорни Уийвър, Джоуъл Дейвид Мур и други.

Действието в „Аватар“ 2 ще се развива 12 години след първия филм. Джейк Съли вече е създал семейство с Нейтири, но всичко се променя, когато Пандора отново става жертва на нашествие от страна на организацията RDA. Бюджетът на филма достига колосалните 1 милиард долара, като по план филмът трябва да бъде на голям екран през декември 2021 година. Не е ясно обаче, дали кризата около коронавирус няма да промени датата на премиера.