Soundtrack.bg

Ключова сцена от „Джон Уик“ е можело да я няма

Неизбежно е, но екшън франчайзът „Джон Уик“ е добре известен с някои брутални моменти на насилие. Надали обаче това изненадва някого, имайки предвид, че историята се върти около оттеглил се наемен убиец, който се връща на сцената, за да разчисти някои сметки. И както може да се очаква, картинката не е никак красива.

Сценаристът Дерек Колстад обаче разкри нещо наистина интересно, а именно – че е било възможно ключова сцена от първия филм изобщо да не влезе в лентата. Той посочва, че тази сцена не е била никак лесна за зрителите, но е била от съществено значение за развитието на историята.

Всеки, който е гледал „Джон Уик“, помни малкото кученце Дейзи, което е последният подарък на Джон, предоставен му от мъртвата му съпруга. В една сцена от лентата в къщата на Джон нахлуват гангстери, които го пребиват. По-лошото обаче е, че един от тях убива малката Дейзи, което и отприщва гнева на някогашния наемен убиец. Както можете да се досетите, това е моментът, в който Джон Уик решава, че ще се върне към старите си навици, а много хора ще умрат.

Дерек Колстад разказа, че режисорите на „Джон Уик“ Чад Стахелски и Дейвид Лейч е трябвало да се борят със студиото, за да запазят тази сцена във филма. Защото е имало желания от високите етажи тя да бъде премахната.

„Имаше момент, в който от студиото казаха „Нека да изрежем кучето. Нека се фокусираме върху убиеца, който ще излезе от пенсия“.

Колстад поясни защо убийството на кучето е толкова важно в случая. „Връзката с кучето бе ключова. Чад и Дейв се бориха, за да оставят сцената и те бяха прави в случая. Те продължиха да се борят със студиото, за да може нещата да се случват така, както те ги виждат и в други случаи“.

Сценаристът разкри, че до последно от студиото не са били щастливи сцената с кучето да остане, но първите тестови прожекции са показали, че двамата режисьори са взели правилното решение.