Soundtrack.bg

Режисьорът на „Логан“: Беше лесно решение да убием Върколака

Хю Джакман играеше Върколака в X-Men вселената в продължение на две десетилетия, но историята му приключи с чудесния „Логан“ от 2017 година. Тогава в края на филма Логан намери смъртта си, предпазвайки малката Лаура (позната още като Х-23) и други деца-мутанти, чиито живот бе застрашен в течение на лентата.

Режисьорът на филма Джейс Менголд, който режисира и филма за Върколака от 2013 година, определи решението за смъртта на Логан за напълно логично.

Менголд говори преди предстоящото watching party, в което той ще вземе участие, гледайки „Логан“ отново. Пред феновете той обясни: „Всъщност, това решение не бе взето от много хора, както бихте си помислили. В началото бяхме аз и Хю. Изглеждаше логично, че ако това е последният му филм, би трябвало по някакъв начин завесата да се спусне.

„Имахме нуждата от това чувство на финал. Трябваше да се отнесем към завета на Хю и многото филми, в които той взе участие. Трябваше ни някакъв определен финал“, добави Менголд.

И до днес „Логан“ на Джеймс Менголд се счита за един от най-добрите филми за супергерои на последните години. Това бе и последната роля на Хю Джакман като Върколака от X-Men вселената. Някои от феновете на X-Men останаха шокирани от случилото се с Върколака, но в думите на режисьора определено има известен смисъл. Рано или късно, неговата история трябваше да приключи, а тези сцени бяха поднесени наистина качествено в „Логан“.

Според Джеймс Менголд, в основата на успеха на „Логан“ се крие именно това, че говорим за самия финал на една истинска легенда, каквато е Върколака. Той признава, че неговият филм не е сред най-скъпите като бюджет или най-впечатляващ като специални ефекти, но самата есенция е била различна.

Самият Хю Джакман загатна, че не е изключено да го видим още поне веднъж в ролята на Върколака, но без да уточнява по какъв случай точно. Е, дано!