Soundtrack.bg

„Теория за големия взрив“ е трябвало да продължи още два сезона

Ситкомът „Тероия за големия взрив“ е трябвало да продължи още поне два сезона, но тези планове са се провалили заради желанието на Джим Парсънс да напусне сериала. Ттеова разкри дизайнерът на продукцията Джон Шафнър, който даде интервю за британския таблоид Metro.

Хитовият ситком, разказващ за живота на четирима нърдове и жените около тях, приключи окончателно през месец май след своя 12-и сезон. Warner Bros и CBS са искали шоуто да продължи поне 14 сезона, но Парсънс, играещ ролята на Шелдън Купър, не е пожелал да продължи тази страница от кариерата си. А всички можем да се съгласим, че надали този сериал би могъл да просъществува без образа на Шелдън.

„Джим Парсънс бе в контакт с Чък Лори, казвайки му, че не смята да се завърне и да продължи да играе. Чък пък винаги е казвал, че дори и един член на актьорския състав да напусне шоуто, то няма как да просъществува повече“.

„Warner Bros и CBS искаха да подновят договора за още две години“, добави Шафнър. „Бях в офиса си, когато разбрах новината. Слязох на снимачната площадка и видях в магазина за комикси Джони Галеки и Кайли Куоко да се прегръщат и да плачат. За хората бе наистина тежко да приемат това решение. Целият състав бе разочарован, защото те вършеха отлична работа. Аз обаче наистина уважавам това, което Джим реши да направи. Най-добре е да се оттеглиш тогава, когато си на върха“.

„Теория за големия взрив“ дебютира в ефира на CBS през 2007 година, като в течение на времето бяха заснети 279 епизода. Шоуто със сигурност остава сред най-знаменитите „нърд“ сериали на всички времена, въпреки до голяма степен поизветрелия хумор в последните сезони.