Soundtrack.bg

Потвърдено: Прави се предистория на „Лудия Макс“

Джордж Милър пожъна страхотен успех с римейка на „Лудия Макс“ през 2015 година, като лентата дори бе отличена на няколко пъти по време на наградите „Оскар“, включително получавайки номинация за най-добър филм. Сега Милър зарадва всички фенове на франчайза, потвърждавайки и за предстоящо създаване на предистория на лентата.

Предисторията обаче ще бъде фокусирана не върху Макс, а върху Фюриоса – героинята на Чарлийз Терон от римейка на „Лудия Макс“. В интервю за New York Times Джордж Милър потвърди новината, но и разкри, че Чарлийз Терон няма да се завърна на екран, за да изиграе по-млада версия на героинята си. За това ще бъде потърсена друга актриса, посочи Милър.

Режисьорът призна, че е обмислял дали Чарлийз Терон не може да поеме ролята, като тя бъде подмладена с помощта на технологиите, както се случи в „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе. Джордж Милър обаче е на мнение, че тази технология все още не е напреднала достатъчно.

„Дълго време смятах, че можем да използваме CG технология и да подмладим Чарлийз, но не смятам, че все още сме достигнали този етап. Въпреките направените опити в „Ирландецът“, мисля, че това все още не е напълно възможно. Всички са на прага да го направят, особено разработчиците на японски видео игри, но все още не сме достигнали този етап“, коментира Милър.

Според информация на Variety, фаворит за ролята на по-младата Фюриоса е актрисата Аня Тейлър-Джой. Междувременно Джордж Милър призна, че е написал чернова на предисторията на „Лудия Макс“, още преди да започнат снимките на „Лудия Макс: Пътят на яростта“ от 2015 година. Той е написал солидна предистория и на много други от персонажите си.

„Това бе начин да помогна на Чарлийз да влезе в ролята си“, посочи Милър.

Очаква се новият филм по „Лудия Макс“ да започне да се снима по-късно тази година, въпреки пандемията от COVID-19. Все още обаче няма потвърдена официално дата за начало на снимките.