Soundtrack.bg

Римейкът на „Белязаният“ се сдоби с режисьор

Предстоящият римейк на класиката „Белязаният“ вече има режисьор. Това е италианецът Лука Гуаданино, когото познаваме от работата му по филма „Призови ме с твоето име“ от 2017 година. Той е постигнал договорка с Universal Picture и ще оглави проекта.

Това ще бъде втори римейк на „Белязаният“ до този момент. Оригиналният филм е от 1932 година, а през 1983 година режисьорът Брайън Де Палма направи римейк с Ал Пачино в главната роля – една от знаковите роли на легендарния американски актьор. В основата на сюжета е историята на емигрант в САЩ, който се издига до престъпен бос. Този път действието във филма ще се развива в Лос Анджелис, а главният герой ще бъде от Мексико. Автори на сценария са Джоуъл и Итън Коен.

Лука Гуадианино, роден в Палермо, определено е талантлив режисьор, който има какво да предложи. През 2018 година той ни предложи успешен римейк на хоръра „Суспириа“ за Amazon Studios, тъй че не за първи път Гуаданино се захваща с преработването на по-стар филм. Италианецът има номинация за „Оскар“ за работата си по „Призови ме с твоето име“. В момента Лука Гуадинино работи по сериала We Are Who We Are, който създаде за HBO. Той работи и по римейк на „Повелителя на мухите“ за Warner Bros.

По осъществяване на римейка на „Белязаният“ се работи вече от години. Още от 2011 година Universal се опитва да предвижи проекта напред. Сменени бяха няколко различни режисьора, сред които Дейвид Ейър и Антоан Фукуа. Този път действието ще се развива в Града на ангелите Лос Анджелис. Във филма с Ал Пачино видяхме историята на Тони Монтана – емигрант от Куба, който се озовава в Маями и изгражда истинска империя чрез търговия с кокаин. И до днес това остава една от най-култовите роли на Пачино, а в лентата му партнираше и прелестната Мишел Пфайфър. На този етап не знаем кой би могъл да влезе в ролята на Белязания този път.