Soundtrack.bg

Венсан Касел: Филмите на DC и Marvel са за деца

Френският актьор Венсан Касел ясно даде да се разбере, че не е най-големият фен на комиксовите филми на гиганти като DC и Marvel.

Филмите за супергерои превзеха индустрията в последните десет години, а „Отмъстителите: Краят“ на Marvel дори изпревари „Аватар“ като най-касов филм на всички времена. Венсан Касел обаче, който е сред актьорите в сериала „Западен свят“ на HBO, не е сред почитателите на този вид филмово изкуство. Поне според него, тези филми стават единствено да бъдат гледани от деца. Така той се присъедини към кино виртуоза Мартин Скорсезе, който през миналата година сравни филмите на Marvel с увеселителни паркове.

Венсан Касел призна, че в началото модерните филми за супергерои са му били интересни, но сега ситуацията е съвсем различна.

„Честно казано, това не са филми, които продължавам да гледам. Когато те изкараха всичката тази технология, благодарение на която изведнъж Железния човек и Спайдър-мен изглеждаха напълно реални, това бе интересно за мен. Навремето бях фен на комиксите, когато бях хлапе. Но мисля, че сега тези филми са именно за деца. И въпреки, че все още в мен има парченце дете, бих казал – не, не бих ги гледал повече“.

А дали самият Венсан Касел би участвал във филм за супергерои?

„Може би, ако имаше наистина страхотен злодей, а филмът се прави от истински интелигентен човек, достатъчно талантлив, а филмът не изглежда така, сякаш е за деца, тогава може би бих го направил. Но в противен случай – не. Имал съм предложения, но чувствах, че ще посветя дълго време на нещо, което накрая дори не бих искал да гледам“, напълно искрен бе Венсан Касел.

В момента в Топ 10 на най-печелившите филми на всички времена има три ленти на Marvel. Това са лидерът „Отмъстителите: Краят“, „Отмъстителите“ и „Отмъстителите: Война без край“. В Топ 20 пък има още три – „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, „Черната пантера“ и „Железния човек“ 3.