Soundtrack.bg

Де Ниро за Тръмп: На него не му пука колко хора ще умрат от коронавирус

Филмовата икона Робърт Де Ниро продължи враждата си с президента на САЩ Доналд Тръмп. Носителят на „Оскар“ никога не е криел ненавистта си към стопанина на Белия дом, като той споменава името на Тръмп в почти всяко интервю, което дава.

Този път Де Ниро говори пред BBC и не пропусна отново да зачеркне темата. Великият актьор смята, че държавният глава на САЩ не се интересува от броя хора, които ще загубят живота си заради пандемията от COVID-19.

Смъртните случаи в САЩ от коронавирус вече достигат 82,653, което е повече от всяка друга държава в света. Самият Тръмп заяви, че това е бедствие, по-лошо дори от терористичните атаки в Ню Йорк през 2001 година.

Говорейки за Тръмп и за неговия екип, Де Ниро сподели: „Неговата администрация е сякаш извадена от Шекспир. Имаме един лунатик, който казва неща, около които хората се опитват да танцуват. Потресаващо е, просто потресаващо. Той иска отново да бъде избран за президент, но не му пука колко хора ще умрат“.

Водещата на предаването отговори на Де Ниро, че вероятно феновете на Доналд Тръмп няма да харесат това негово изявление. Актьорът обаче отвърна: „Не, на него не му пука за тези хора. Той се преструва, че му пука за хората, но това всъщност за хората, към които той изпитва най-голямо презрение. Няма как да му пука по-малко за тях. Самите те може би се опитват да заблудят себе си, но не – той не се интересува от тях“.

Говорейки за живота в Ню Йорк по време на коронавирус, Де Ниро заяви: „Всичко това е много странно, защото Ню Йорк прилича на призрачен град. Сюрреалистично е, когато виждаш и други части на света, които са в същата ситуация. Всичко това е като sci-fi филм, но всъщност е наистина“.

Преди време Робърт Де Ниро бе заявил, че иска да види как някой хвърля „торба с лайна“ в лицето на Доналд Тръмп.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.