Soundtrack.bg

Новият „Батман“ ще бъде „по-напрегнат“ от предходните

Актьорът Анди Съркис заяви, че следващият филм за Батман ще бъде „по-напрегнат“ от своите предшественици. Лентата носи името The Batman, а в ролите ще видим Съркис и имена като Робърт Патинсън, Зоуи Кравиц, Колин Фарел, Джефри Райт, Пол Дейно и други. Режисьор на проекта е Мат Рийвс, за когото това ще бъде дебют във филмовата вселена на DC.

Анди Съркис, който освен актьор е и режисьор, ще изиграе ролята на иконома Алфред – най-довереният човек на Брус Уейн след убийството на родителите му. Според него, следва да очакваме един по-мрачен филм за Тъмния рицар, сравнено с много от филмите досега.

Попитан от феновете, дали новият „Батман“ ще бъде „по-мрачен“ и „по-замислен“ от предишните, Съркис отвърна: „Бих казал, че това не е далеч от истината. Тук говорим за емоционалната връзка между Алфред и Брус. Това е центърът на всичко. Смятам, че Мат (Рийвс) е успял да напише един прелестен сценарий“.

Самият Анди Съркис ще има голямо предизвикателство пред себе си. Ролята на Алфред е била играна от наистина страхотни актьори до момента, като един от тях е култовият Майкъл Кейн в трилогията на Кристофър Нолан.

„Майкъл Кейн бе фантастичен. Неговият Алфред е легендарен. Няма как да стигна него. В такива случаи трябва да откриеш сам за себе си. Това е като да играеш тези велики роли на Шекспир – връщаш се назад, преглеждаш всичко и правиш така, че ролята да стане твоя. Трябва да намериш връзката между персонажа и теб самия“, обясни Съркис.

Снимките на новия „Батман“ бяха прекъснати заради коронавирус, но Анди Съркис е убеден, че това ще бъде „наистина красив филм“. По план лентата трябва да дебютира на кино екран на 1 октомври 2021 година.

Любопитното около британеца е, че скоро той ще има връзка и с персонажите на Marvel – големият конкурент на DC. Анди Съркис ще бъде режисьор на продължението на „Венъм“ с Том Харди в главната роля.