Soundtrack.bg

Apple не разрешава злодеи от филмите да използват iPhone

На авторите на филми е забранено да предоставят продукти на Apple на своите злодеи.

Режисьорът на мистерията „Вади ножовете“ Райън Джонсън разкри интересен факт относно технологичния гигант Apple и употребата на негови продукти в различните кино и телевизионни продукции.

Говорейки пред Vanity Fair, Джонсън разкри, че от Apple разрешават техни продукти да бъдат използвани от героите във филми, но при едно условие – това да не важи за злодеите във въпросните филми. С други думи, забравете в скоро време да видите сериен убиец с iPhone в някой филм.

„Има нещо забавно, като не зная дали трябва да го споделя или не“, заяви Джонсън, който е познат на кино феновете и от работата си по Епизод VIII на „Междузвездни войни“ – „Последните джедаи“.

„Не по друга причина, а защото ще ме прецака в следващата мистерия, която напиша. Но забравете за това, ще го кажа. Много е интересно.“

„Apple позволяват да използваме iPhone във филмите си, но не и ако се показва лошите в историята да имат такива“, обясни Райън Джонсън.

Сцена от „Вади ножовете“ на режисьора Райън Джонсън

Спойлери: Ако вече сте гледали „Вади ножовете“, вероятно сте забелязали, че в даден момент почти всеки един от героите във филма ползва продукт на Apple. Това обаче не важи за героя на Крис Евънс – Ренсъм Драйсдейл, който не може да бъде забелязан с iPhone. В края на историята се оказва, че именно Ренсъм е злодеят в целия сюжет, който разказва за убийството на богатия автор на криминални романи Харлан Тромби.

След това разкритие, Райън Джонсън се пошегува: „В момента всеки един автор на филми, който иска да запази лошия си герой в тайна, вероятно иска да ме убие“.

Тук можем да припомним случай от 2002 година, когато WIRED изтъкна как всички добри герои в сериала „24“ работят с Macbook, докато злодеите в сериала използват компютри с операционна система Windows. Е, явно тази политика на Apple относно продуктите на компанията в поп културата не е в сила от днес.