Soundtrack.bg

Сериалът по „Мълчанието на агнетата“ намери своята Кларис

Актрисата от Pretty Little Liars Ребека Брийдс ще изиграе Кларис в сериала по „Мълчанието на агнетата“.

Преди време ви известихме, че хорър класиката „Мълчанието на агнетата“ ще бъде превърната в сериал. Вече имаме и избор на актриса, която да изиграе главната роля на Кларис Старлинг, изиграна от Джоди Фостър в добре познатия филм със сър Антъни Хопкинс. Тогава за тази си роля Джоди Фостър получи статуетка „Оскар“.

Въпросната актриса е Ребека Брийдс, позната от ролята си в известния сериал Pretty Little Liars. Новият сериал ще бъде спиноф на популярната история и ще носи името „Кларис“.

В новия сериал „Кларис“ ще видим още от историята на протагониста Кларис Старлинг. В шоуто тя ще продължи да работи усилено, опитвайки се да преодолее и тежка травма от детството. Действието в сериала ще се развива през 1993 година – само година след като Кларис използва информацията на д-р Ханибал Лектър, за да залови убиеца с прозвище „Бъфало Бил“.

Джоди Фостър в донеслата ѝ „Оскар“ роля на Кларис Старлинг в „Мълчанието на агнетата“

В предстоящия сериал Кларис Старлинг ще бъде по петите на серийни изнасилвачи и убийци, но тя ще бъде въвлечена и в политически игри от страна на Вашингтон.

Създатели на продукцията са Алекс Курцман и Джени Лъмет, които през миналия месец заявиха: „След повече от 20 години на мълчание, ние имаме привилегията да дадем глас на един от най-добрите герои на Америка – Кларис Старлинг. Нейната смелост и комплексност винаги са осветявали пътя, дори и когато нейната лична история бе останало в тъмното. Това обаче е историята, от която се нуждаем днес – нейната борба, нейната устойчивост, нейната победа. Нейното време е сега, но и винаги“.

Ребека Брийдс е родом от Австралия и в момента на 32 години. Освен в Pretty Little Liars, тя е играла още в продукции като Slam, Notorious, The Originals, Molly, We Are Men и други.