Soundtrack.bg

Актрисата от „Мулан“, родом от Ухан: Надявам се на чудо

Лю Ифей, която играе Мулан в новия филм на Walt Disney, е родом от Ухан – град, покосен от коронавирус.

Нарастващата смърт от коронавирус притеснява все повече света, а сред хората, които са силно разтревожени, е и китайската актриса Лю Ифей, позната още като Кристъл Лю. Красавицата доби популярност, след като именно тя бе избрана от Walt Disney да изиграе главната роля в предстоящата лайв-екшън адаптация на „Мулан“.

Родният град на Кристъл Лю е Ухан, откъдето всъщност и тръгна самият вирус. В момента жителите на Ухан и региона са поставени под тежка карантина, а смъртните случаи се увеличават. 32-годишната актриса не крие, че е живяла в Ухан в първите десет години от своя живот, а ситуацията в момента силно я натъжава.

Пред The Hollywood Reporter тя сподели, че за щастие няма близки приятели или роднини, живеещи в Ухан, но въпреки това тя се чувства лично засегната от причинените щети от страна на вируса. „Наистина трудно е за мен дори да мисля за това“.

„Мисля, че хората взимат правилните решения в момента. Те са внимателни както по отношение на себе си, така и за останалите. Самият факт, че те не са излизали навън от седмици, силно ме докосва. Наистина се надявам на чудо и че всичко това ще приключи скоро“.

През миналата година Кристъл Лю си навлече гнева на хиляди хора, след като публично подкрепи действията на полицията при големите протести в Хонконг. Това някои хора дори призоваха за бойкот на „Мулан“ заради нейните изявление.

Помолена да коментира този казус, тя заяви: „Очевидно това е много сложна ситуация, а аз съм далеч от това да бъда експерт. Просто се надявам, че всичко там ще се разреши скоро. Мисля, че това е много чувствителна тема“.

Лайв-екшън римейкът на „Мулан“ ще бъде по кината в края на следващия месец, като световната премиера е насрочена за 27 март.