Soundtrack.bg

Вижте кадри от документалния филм за Grey Daze – бандата на Честър Бенингтън

Grey Daze, бившата банда на Честър Бенингтън, показа кадри от предстоящия документален филм Making Amends.

Grey Daze е една от първите банди на покойния фронтмен на Linkin Park Честър Бенингтън, а когато Честър извърши самоубийство през лятото на 2017 година, групата вече работеше по записите на нов албум. Това бе потвърдено впоследствие от вдовицата на Честър Талина Бенингтън.

Повече за този процес научаваме от документалния филм Making Amends, който ни разказва за работата на Grey Daze по записването на въпросния албум, съвпаднала и със самоубийството на Честър Бенингтън.

Албумът ще носи името Amends, като записът бе завършен от членовете на бандата след самоубийството на Честър Бенингтън. Очаква се албумът да достигне до феновете на 10 април.

Вижте нови кадри от документалния филм Making Amends:

В този отъс от филма Grey Daze си спомнят за датат 20 юли 2017 година, когато Честър Бенингтън извърши самоубийство, шокирало феновете на Linkin Park.

Един от членовете на Grey Daze разказва: „Получих обаждане от бившия ми публицист, който просто ми каза – влез онлайн. Каза ми, че Честър се е самоубил, а аз му казах да се разкара. Влязох в интернет и новината наистина бе навсякъде“.

Барабанистът на Grey Daze Шон Доудел разказа за първите си разговори с вдовицата на Честър – Талинда. „Обадих се на Талинда и казах: „Хей, не искам подробности или нищо такова. Просто искам да знам, дали имате нужда от нещо. Как мога да помогна?“

Тя ми отговори: „Ела тук в Лос Анджелис. Целунах децата и съпругата си, след което си стегнах багажа и карах до Ел Ей, където прекарах следващите десет дни, помагайки на Талинда до самото погребение“.

Говорейки за Честър Бенингтън, Доудел каза: „Той бе на върха на света. Въобще не очаквах, че ще се стигне до нещо такова.“

Предстоящият албум на Grey Daze е описан като „история за произхода на един от най-разпознаваемите гласове на модерния рок“.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.