Soundtrack.bg

Eminem отговори на изказване, че белите са „гости“ в хип-хопа

Гости ли са белите в света на хип-хоп музиката? Eminem е напълно съгласен.

Един от членовете на хип-хоп групата Brand Nubian Lord Jamar предизвика някои полемики, заявявайки, че белите изпълнители са просто „гости“ по отношение на рап музиката. Разбира се, повечето хора веднага се сетиха за Eminem, който е безспорно един от най-великите рапъри на всички времена.

Давайки интервю пред своя приятел и също хип-хоп артист KXNG Crooked, Eminem всъщност не отрече това, признавайки, че наистина е гост в хип-хопа.

Ето какво заяви той: „Това е забавното. Не зная дали досега съм имал шанс да го кажа, но никога не съм заявявал, че не съм гост. Аз съм абсолютно гост. Никога не съм твърдял обратното. Никога не съм казвал, че съм крал на каквото и да е, нали?“, заяви Slim Shady.

Eminem добави: „Нямам желание да бъда краля на хип-хопа. Кой по-дяволите е кралят на хип-хопа? Има ли изобщо такъв? Хората биха казали – „Понеже продаваш най-много записи не означава, че си най-добрият. Дори и да можеш да римуваш 40 милиона срички, не означава, че си най-добър“. На мен обаче ми пука повече за римуването на сричките. Повече ми пука за самото изкуство, отколкото за каквото и да е друго“.

Враждата между Eminem и Lord Jamar не е от днес. След като един от членовете на Brand Nubian на няколко пъти атакуваше Eminem в свои интервюта, Shady му отговори в своя албум Kamikaze, казвайки: „“And as far as Lord Jamar, you better leave me the hell alone/ Or I’ll show you an Elvis clone/ Walk up in this house you own/Brush my pelvic bone“.

Eminem говори и за младия рапър Juice WRLD, който изненадващо почина наскоро. Eminem смята, че той е бил наистина талантлив.

„Това хлапе бе толкова талантливо. Спомни си за фрийстайла му при Тим Уестуд – човече, какво по дяволите? Да бъдеш толкова млад и да си станал толкова добър – неговият потенциал бе извън класациите“.