Soundtrack.bg

10-те най-богати барабанисти към 2019 година

Никоя рок група не може да бъде успешна без добър барабанист. Барабанистите са онази част от бандите, която придава ритъма и душата на музикалното изпълнение. За разлика от главните вокалисти, в повечето случаи музикантите на ударни инструменти сякаш остават встрани от прожекторите, но това не означава, че ролята им е по-малко важна. Ето ги и най-успешните барабанисти в света към 2019 година.

  1. Чад Смит – $90 милиона

Със сигурност го познавате – той е мъжът с палките от суперуспешната рок група Red Hot Chili Peppers. Смит става част от знаменитата банда през 1988 година. Той е един от най-популярните и търсени барабанисти, с което се обяснява и наличното му състояние от 90 милиона долара. Освен за RHCP, той свири и за друга рок група – Chickenfoot. През 2018 година Смит стартира и собствено радио шоу по SiriusXM заедно с музикалния редактор Линдзи Паркър.

  1. Джоуи Крамър – $100 милиона

Джоуи Крамер е легендарният барабанист от прочутата рок група Aerosmith. Освен ролята му зад барабаните, той има заслуги и като автор на текстове на песни като „The Hand That Feeds”, “Closer” и „Kings and Queens”. Натрупаното му богатство достига до 100 милиона долара. Известен е със своята запазена марка инструменти от японската компания, основана през 1946 година – Pearl Drums. След сформирането на Aerosmith през 1970, Крамър остава верен на другарите си от групата Стивън Тайлър, Том Хамилтън, Джо Пери и Брад Уитфорд.

  1. Роджър Тейлър – $170 милиона

Кой ли не е чувал за вечната група Queen? Групата отново се завърна под светлините на прожекторите след успеха на миналогодишния биографичен филм за Фреди Меркюри – “Bohemian Rhapsody”. Рами Малек, който изигра легендата Меркюри, дори получи наградата на Филмовата Академия за Най-добър актьор, благодарение на труда си. Но малко хора знаят, че виртуозният барабанист на Queen, Роджър Тайлър, притежава състояние от 170 милиона долара.  Той е част от групата от самото начало до днес, когато през април тази година записва новото парче на групата с бонус версия с доста по-твърдо звучене от това, което сме свикнали да слушаме като стил на групата.

  1. Дон Хенли – $200 милиона

Един от основателите на американската банда The Eagles, Дон Хенли е сред най-забележителните барабанисти на нашето време. Състоянието му достига до 200 милиона долара, което не е учудващо, ако се има предвид приноса му към бандата и рок енд рола въобще. Днес Дон Хенли е единственият член на групата, останал в нея от самото начало. След смъртта на Глен Фрей през 2016, барабанистът Хенли споделя, че не е сигурен дали бандата ще може да се задържи на сцената. За щастие The Eagles, дори с обновен състав, се завърнаха в играта през 2017.

  1. Чарли Уотс – $200 милиона

Още от 1963 година Чарли Уотс е дългогодишен член на групата Rolling Stones. Той свири рамо до рамо с Кийт Ричърдс, Рони Уудс и Мик Джагър. Въпреки че по-рано тази година вокалистът Джагър претърпя операция на сърцето, групата продължава да се представя на турнетата пред феновете, които посрещат с разбиране сериозния проблем на любимите си творци. Приносът на барабаниста Уотс в музикалния свят и рок едн рол културата му донася не само голямо състояние, но и признанието за един от най-великите барабанисти за всички времена.

  1. Фил Колинс – – $250 милиона

Талантливият Фил Колинс е всестранно развит артист. Не само че умее да свири на барабани, но пее, пише текстове на песни, има актьорски заложби и е продуцент. Много са и музикалните инструменти, на които се изявява успешно, а владеенето на барабаните го прави един от най-изкусните майстори в областта. Признат е като един от най-влиятелните барабанисти в цялата музикална индустрия.

Тайлър Хокинс, забележителният барабанист от Foo Fighters, е един от многото творци, признали Колинс за свой герой и пример. Самият Колинс е левичар, което налага цялото оборудване да бъде съобразено с тази особеност. Използва ударни инструменти от Gretsch drums, компания с над 130 годишна история.

  1. Дейв Грол – $280 милиона

Дори и да не сте най-големият фен на рок музиката, едва ли сте пропуснали името Дейв Грол. Той е създател на групата Foo Fighters от 1994, но преди това е бил барабанист за Nirvana. След смъртта на Кърт Кобейн, групата се разпада и Грол създава своя банда. Той е пътувал и свирил заедно с Queen и Stone Age. Уменията му на барабаните му спечелва място в Залата на славата на Рок енд Рола, където сияе името и на неговия другар Кърт Кобейн.

  1. Ларс Урлих – $300 милиона

Всички сме слушали Metallica и едва ли има някой, който не е забелязал виртуозните умения на барабаниста Ларс Улрих. Той е един от създателите на емблематичната хеви метъл група. Заедно с вокалиста Джеймс Хетфийлд основават Metallica през далечната 1981 година, а през 2009 и двамата влизат в Залата на славата на Рок едн Рола.

В момента работят над единадесетия си албум и продължават да се изявяват пред публика. Освен с музика, Улрих е познат и с актьорските си прояви. През 2010 взима участие в комедията “Get Him to the Greek” и във филма на HBO “Hemingway & Gellhorn”.

  1. Лари Мюлен Джуниър – $300 милиона

Един от основателите и барабанист на известната рок група U2, не е случайно, че Лари Мюлен Джуниър притежава космическото състояние от 300 милиона долара. Може и да не на първо място в тази класация, но със сигурност неговите пари са само мираж за феновете на стила.

Мюлен е познат със своя милитари стил зад барабаните, което му помага да блесне още като момче в зората на U2. Групата се появява през 1976 година и оттогава барабанистът й е останал верен.

  1. Ринго Стар – $350 милиона

Няма спор – Бийтълс са номер едно и Ринго Стар не прави изключение. Световнопризнат барабанист, той притежава богатство от 350 милиона долара. Не само, че е бил барабанист на легендарната група, но има принос и към изпяването на някои от песните й. Той участва в създаването на текстовете на парчетата „Octopus’s Garden” и “Don’t Pass Me By”.

И до днес Ринго Стар се изявява соло въпреки, че това се случва все по-рядко. През 2017 издава сингъла „Give More Love”, последван от деветнадесетия му албум, носещ същото заглавие.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.