Soundtrack.bg

Мъж купи „Хари Потър“ за едно пени и я продаде за 2300

Марк Кавато е открил един отличен начин да прави бизнес с книги.

Марк Кавото е бизнесмен, който е открил любопитна професионална ниша: купуване и продажба на книги за Хари Потър. Най-големият “удар”, който е направил до момента, е закупена от него за 1 пени книга да бъде продадена за 2300 паунда на аукцион.

Как се стига до това?

Мъжът притежава около 1500 книги, като всичко започва, когато дъщеря му Холи, в момента на 25 години, започва да ги колекционира преди повеч от 10 години.

Така 51-годишният Марк се сдобива с първо издание на “Хари Потър и Стаята на тайните”, подписано от самата Джоан Роулинг. Книгата е от 1998 година и му струва само 1 пени.

Британецът открива стойността на книгите, благодарение на дъщеря си и решава да превърне хобито ѝ в бизнес.

“Преди около 10 години решихме да продадем някои от старите ѝ издания и само за 20 минути три от тях бяха купени в eBay по 9,99 паунда всяка. Аз съм бизнесмен и веднага открих бизнес възможност в това.

Проверих ISBN номерата и потърсих същите три книги на старо в Amazon, купих ги за по 1 пени всяка и ги продадох за минути по 9,99 паунда в eBay.

Превърнах го в бизнес и започнах да купувам книги за Хари Потър от благотворителни разпродажби и онлайн. Купувах по около 10 книги на ден.”

Бизнесът на Марк достига нови висоти, когато един ден се оказва, че случайно е закупил книга, подписана от самата авторка. При това на цена само от 1 пени.

“Един ден тя (Холи – бел.ред.) отвори пакет с книга и каза, че не е добра, защото има мастило по нея. След това възкликна, че е подписана от Дж. К. Роулинг.

Помислих, че се шегува с мен, но беше истина. Беше посветена на някоя си Александра и беше издание на “Хари Потър и Стаята на тайните” с твърди корици от 1998 година.”

Останалото е история. Марк успява да продаде изданието на неизвестен интернационален купувач за внушителната сума от 2300 паунда.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.