Soundtrack.bg

Бен Афлек разкри защо се е отказал от ролята на Батман

Бен Афлек разкри защо се е отказал да играе ролята на Батман в следващи филми.

Бен Афлек изигра няколко пъти ролята на Батман във филмите на DC, но той вече окончателно се отказа от този си ангажимент. Както вече добре знаем, новият Брус Уейн се казва Робърт Патинсън, а предстоящият нов филм за Тъмния рицар ще бъде режисиран от Мат Рийвс.

Но какво наложи Бен Афлек да се оттегли от ролята на Брус Уейн? Очакваше се, че той не само отново ще сложи култовия костюм в бъдеще, но и ще бъде режисьор на следващия филм. Пред „Ню Йорк Таймс“ обаче Афлек разкри, че проблемите му с алкохола, разводът му с Дженифър Гарнър и „проблемните снимки“ на „Лигата на справедливостта“ са го принудили да се оттегли от тази си роля.

„Показах на всички сценария на новия „Батман“. Те ми казаха – „Мислим, че сценарият е добър, но също така мислим, че ще накрая ще умреш от пиене, ако отново се наложи да преминеш през това“, сподели актьорът.

Той добави, че е консумирал алкохол „сравнително нормално“, но в един момент нещата са излезли извън контрол.

„Дълго време пиех сравнително нормално, но след като бракът ми се разпадна, започнах да посягам по-често към бутилката.“

„В такива моменти опитваш да накараш себе си да се чувстваш по-добре, независимо дали това се случва с храна, пиене, секс, залагане, пазаруване или каквото и да е. Но в крайна сметка, това прави живота ти още по-лош. Тогава започваш да го правиш повече и повече, за да накараш дискомфорта да изчезне. И в този момент започва истинската болка – превръща се в ужасен кръговрат, който не можеш да разбиеш. Поне това е което се случи с мен“, каза още Афлек.

Бракът на Бен Афлек с Дженифър Гарнър приключи през 2018 година. 47-годишният Афлек изигра ролята на Брус Уейн/Батман в три филма на DC – „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“, „Лигата на справедливостта“ и за кратко в „Отряд самоубийци“.