Soundtrack.bg

Познато лице от „Игра на тронове“ влиза във „Вещерът“

Кристофър Хивджу, познат като Тормунд от „Игра на тронове“, ще се присъедини към „Вещерът“.

Добре познато лице от касовия „Игра на тронове“ ще се присъедини към втори сезон на „Вещерът“ на Netflix. Това е един от големите любимци на феновете Кристофър Хивджу, който доби световна популярност с ролята си на Тормунд в шоуто на HBO.

Съобщава се, че Хивджу ще влезе в ролята на Нивелен в следващия сезон на „Вещерът“, базиран върху фентъзите романите на писателя Анджей Сапковски. Подобни слухове, че Кристофър Хиджу ще стане част от семейството на „Вещерът“, имаше от известно време насам. Той ще се появи в първи епизод на втори сезон, носещ името „A Grain of Truth“. Нивелен е описван като „харизматичен, умен и забавен мъж, роден в аристократично семейство, но прокълнат като дете заради престъпления, извършил в миналото“.

Норвежкият актьор е само едно от новите лица, които ще се присъединят към „Вещерът“. Още след края на първи сезон създателят на шоуто Лаурен Хисрайх потвърди, че феновете следва да очакват „още много забавни персонажи“ в сериала. Първи сезон на шоуто бе приет позитивно от повечето фенове и критици.

Очаква се и образът на Франческа да бъде вкаран във втория сезон на сериала. В книгите тя е описвана като „най-красивата жена на света“, но освен това е интелигента и могъща, пазейки детето си от злини. Ще ни бъде интересно да видим коя актриса ще бъде избрана за ролята на Франческа.

Отдавна се знае, че във втори сезон ще видим и Весемир – възрастният вещер, който е един от менторите на Гералт от Ривия. Остава да видим, дали това ще бъде Марк Хамил от „Междузвездни войни“ или ролята ще отиде при друг актьор.

Втори сезон на „Вещерът“ най-вероятно ще включва и появата на герои като Дийкстра, Ванеса-Мари, Риънс, Лидия, Вайълет и други.

Сезон 2 на „Вещерът“ се очаква по някое време през следващата година.