Soundtrack.bg

Със сигурност жена ще режисира бъдещ филм от „Междузвездни войни“

От Lucasfilm потвърдиха, че със сигурност скоро ще видим за първи път жена да режисира филм от „Междузвездни войни“.

„Междузвездни войни“ също ще даде своя принос за равнопоставеността между мъжете и жените в киното. Президентът на Lucasfilm Кейтлийн Кенеди официално потвърди, че някой от следващите филми от вселената на Джордж Лукас ще бъде режисиран от жена.

Кенеди даде кратко интервю пред BBC, говорейки за бъдещето на легендарния франчайз. Наскоро приключи третата трилогия на „Междузведни войни“, като епилогът бе „Възходът на Скайуокър“, режисиран от Джей Джей Ейбрамс. Все още не знаем почти нищо за следващи филми, които предстоят, освен че босът на Marvel Studios Кевин Файги ще продуцира собствен проект, а вече е говорено и с режисьора Тайка Уайтити относно евентуална негова ангажираност.

Попитана дали можем да очакваме жена да режисира филм от „Междузвездни войни“, Кейтлийн Кенеди отвърна: „О, абсолютно. Няма никакво съмнение в това“.

Тя продължи: „Вече сме имали жени режисьори, като например в „Мандалорианецът“. Също така, наскоро привлякохме и Дебора Чоу, която ще режисира сериала за Оби-Уан Кеноби. Успяваме да „култивираме“ страхотни таланти“.

Може би обаче ще трябва да почакаме, преди да видим следващ филм от света на „Междузвездни войни“. Изпълнителният директор на Walt Disney Боб Айгър намекна, че филмите от франчайза най-вероятно ще преминат в режим на „почивка“, а компанията ще се фокусира върху съдържанието, което се създава за новата стрийминг услуга Disney+. Предстои втори сезон на „Мандалорианецът“, а освен това очакваме и сериали за Оби-Уан Кеноби и Касиан Андор от Rogue One.

Ставайки дума за Кейтлийн Кенеди, много фенове на „Междузвездни войни“ настояват за нейната оставка, имайки предвид, че третата трилогия от филми така и не убеди в качеството си голям брой от феновете на франчайза. „Мандалорианецът“ обаче постигна успех, поради което се надяваме и следващите сериали да бъдат също толкова сполучливи и верни на цялостната стилистика на „Междузвездни войни“.