Soundtrack.bg

И „най-убиваният“ актьор в Холивуд е…

Дани Трехо е актьорът с най-много екранни умирания в Холивуд.

Има актьори, на които просто им е отредено да „умират“ в продукциите, в които взимат участие. Каквото и да се случва с техните персонажи, рано или късно героят им намира смъртта си, а ние сякаш сме свикнали да виждаме това. Ако мислите обаче, че звездата от „Властелинът на пръстените“ и „Игра на тронове“ Шон Бийн е лидер в това отношение, отговорът е „не“ – има други актьори, които се намират пред него в класацията. Истината е, че Бийн дори не е в Топ 10.

Според изследване на Buzz Bingo, установило Топ 10 на актьорите с най-много екранна смърт, лидер в това отношение е мексиканецът Дани Трехо. В цели 65 филма той е трябвало да изиграе смъртта на своя герой. На второ място е покойният Кристофър Лий, когото познаваме от роли в продукции като „Властелинът на пръстените“ и „Междузвездни войни“. Легендарният британецът е умирал 60 пъти на екран.

На трето място по най-много кончини на персонажите му се нарежда Ланс Хенриксен, а в Топ 10 попадат още Винсънт Принс, Денис Хопър, Борис Карлоф, Джон Хърт, Бела Лугоси, Том Сайзмор и Ерик Робъртс.

Е, въпреки че Шон Бийн често е споменаван като актьора, който винаги умира във филмите си, явно той трябва доста да се постарае, за да настигне лидерите в този аспект. Макар че той самият наскоро бе признал, че му се иска героите му да не умират чак толкова често.

Лидерът в класацията Дани Трехо е актьор с огромен опит, въпреки че най-често ролите му са второстепенни. Той е участвал в повече от 250 филма и сериали, а сред най-известните от тях са „Десперадо“, „От здрач до зори“, „Анаконда“, „Хищници“, „Жега“, „Мачете“ и други. Споменавайки „Мачете“, героят на Трехо от филма на Робърт Родригес все още е жив, като не е изключено скоро лентата да се сдобие и с продължение.