Soundtrack.bg

Konami обмисля възраждане на поредицата Silent Hill

Иконичната хорър поредица Silent Hill може да бъде възродена от японското студио Konami.

Когато говорим за хорър в света на видео игрите, то няма как да не споменем името на една от най-добре познатите поредици, а именно – Silent Hill. Милиони геймъри са си лягали уплашени от ужасните гледки в тези игри, но напоследък не сме имали възможността да поиграем нищо ново от франчайза.

Това обаче може да се промени скоро.

Говорейки пред гейминг изданието PC GamesN, представител на Konami потвърди, че японското студио обмисля създаването на нова игра от Silent Hill вселената.

„На този етап не можем да потвърдим нищо, но слушаме мнението на феновете и обмисляме начините, по които можем да осигурим следващото заглавие“, цитиран е човекът от екипа на Konami.

Иначе новината тръгна от потребителя в Twitter Aesthetic Gamer, който в миналото е съобщавал с висока точност подобни слухове, превърнали се последствие в действителност. Той разкри, че още преди две години Konami са започнали подготовка за подобен проект, свързвайки се с разработчици за евентуално създаване на нова игра от света на Silent Hill.

Говори се, че всъщност новите игри ще са две. Едната от тях ще бъде „мек рибуут“ на поредицата, а втората следва да бъде епизодично приключение със стилистиката на Until Dawn.

Впоследствие подобни новини бяха съобщени и от специализирания хорър уебсайт Rely on Horror, където написаха, че са разбрали от техен собствен независим източник, че се задават нови Silent Hill игри.

Сигурно помните, че собствена Silent Hill игра разработваше и легендарният Хидео Коджима, но както добре знаем, той напусна Konami след звучен скандал и основа собствено гейм студио.

Silent Hill поредицата стартира с едноименната игра от 1999 година, а в годините след това бяха създадени книги и филми, базирани върху франчайза. Последната игра от поредицата – Silent Hill: Downpour, излезе през 2012 година за PlayStation 3 и Xbox 360. През същата година бе издадена и игра за платформата PlayStation Vita.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.