Soundtrack.bg

Iron Maiden загатнаха за нещо ново, което предстои

От Iron Maiden загатнаха, че нещо ново предстои съвсем скоро. Остава обаче въпросът – какво?

Барабанистът на метъл легендите Iron Maiden Нико МакБрейн намекна, че в скоро време би трябвало да очакваме важни новини от страна на бандата. Той обаче не пожела да уточни, какво точно следва да очакваме да бъде обявено.

МакБрейн даде интервю за BackstageAxxess, заявявайки, че това, което трябва да направим в случая, е да следим официалния сайт на Iron Maiden за предстоящо важно изявление.

„Следете IronMaiden.com. Това е всичко, което имам да кажа“, довери барабанистът.

Попитан дали това означава, че британската банда готви пускането на нов музикален материал, МакБрейн отговори по същия енигматичен начин: „Не, не съм казал „скоро“, нито съм казвал „възможно“. Следете сайта – това е, което казах.“

Последният засега албум на Iron Maiden – Book of Souls, бе издаден през 2015 година. Сега – пет години по-късно, времето изглежда напълно подходящо за нещо ново от хеви метъл легендите. Разбира се, изявлението на техния барабанист не ни казва почти нищо, освен това, че трябва да следим сайта на групата за важни новини.

Дори и да не издадат нов албум скоро, Iron Maiden продължават да обикалят света и да свирят на живо пред феновете си. Тазгодишното им турне отново ще мине и през Европа, стигайки чак до руската столица Москва. През лятото на 2018 година британците бяха отново и в България, свирейки на фестивала Hills of Rock. За тях това не бе първо шоу на българска сцена, а както и очаквахме, зрелището определено си струваше.

Book of Souls от 2015 година е 16-ият студиен албум на Iron Maiden. Това е и първият двоен албум в историята на бандата от Лейтън. Тогава издаването на албума и последвалото турне бяха отложени за кратко, за да може фронтменът Брус Дикинсън да се възстанови от премахване на туморно образувание. А какво имат да ни съобщят този път – е, ще следим внимателно, разбира се.