Soundtrack.bg

Денис Вилньов готов да снима още един „Блейд Рънър“

Режисьорът Денис Вилньов призна, че няма нищо против да заснеме още един „Блейд Рънър“.

Режисьорът на „Блейд Рънър 2049“ Денис Вилньов призна, че с удоволствие би заснел още един филм от вълнуващата киберпънк вселена на франчайза. Той обаче смята, че това би трябвало да бъде изцяло нова история, а не още едно продължение, тъй като „киното се нуждае от повече оригинални сюжети“.

Продължението на култовия „Блейд Рънър“ излезе през 2017 година, а Денис Вилньов замени Ридли Скот на режисьорския стол. Райън Гослинг пък бе ангажиран в главната роля на продукцията. Според Вилньов, който даде интервю за Empire, евентуален нов филм от света на „Блейд Рънър“ би трябвало да разкаже съвсем нова история.

„Светът на „Блейд Рънър“ е едно наистина вдъхновяващо място“, заяви Денис Вилньов.

„Аз обаче имам проблем с думата „продължение“. Смятам, че киното има нужда от повече оригинални истории. Ако ме питате дали бих искал да погледна върху тази вселена по различен начин, бих отговорил с „да“. Трябва да бъде един изцяло нов проект. Нещо, което не е свързано с предишните два филма. Понякога се будя нощем и мечтая за това“, добави режисьорът.

При излизането си на голям екран „Блейд Рънър 2049“ заработи 260 милиона долара в боксофиса, макар и да имаше надежди за по-сериозна сума, имайки предвид популярността на франчайза.

В момента Денис Вилньов е ангажиран с други проекти, разбира се. Скоро той ще ни представи собствен поглед върху sci-fi класиката на Франк Хърбърт „Дюн“, като се очаква това да се случи във два филма. Лентата разполага с впечатляващ актьорски състав, а имайки предвид таланта на Денис Вилньов, очакваме един превъзходен поглед върху вселената на Франк Хърбърт. „Дюн“ ще можем да гледаме в края на годината, като филмът ще дебютира на голям екран през декември. Сред актьорите в продукцията са Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Оскар Айзък, Дейв Баутиста, Зендая, Джейсън Момоа, Шарлът Рамплинг, Хавиер Бардем и други.