Soundtrack.bg

Сериалът за Оби-Уан е отложен за 2021 година

Ще трябва да почакаме малко повече, за да видим сериала за Оби-Уан Кеноби.

Сериалът на Disney+ за Оби-Уан Кеноби е един от проектите, които феновете на „Междузвездни войни“ чакат с най-силно нетърпение. В крайна сметка, става дума за историята на един от най-великите джедаи, които познаваме от вселената на Джордж Лукас. Шоуто ще проследи случващото се с Оби-Уан след събитията в Епизод III „Отмъщението на ситите“, когато джедайският орден е изтребен почти до крак с просволутата Заповед 66 от страна на Палпатин.

Най-хубавото е, че Юън МакГрегър ще се завърне в ролята на Оби-Уан. И ако третата филмова трилогия, направена от Walt Disney, разочарова голяма част от феновете, то успехът на „Мандалорианецът“ ни дава надежди най-малкото за планираните сериали за стрийминг услугата Disney+.

Очакваше се снимките на сериала за Оби-Уан Кеноби да стартират през тази година, но самият Юън МакГрегър потвърди, че стартът на продукцията е отложен за следващата година. Основна причина за това е фактът, че Disney и Lucasfilm са сменили сценариста Хюсеин Амини, който е трябвало да напише историята.

Говорейки пред Variety, Юън МакГрегър сподели: „Мисля, че ще започнем да снимаме в началото на следващата година, а не през идното лято. Мисля, че сценариите са страхотни. Те обаче искат да ги направят още по-добри. Не е толкова драматично, колкото изглежда.“

Иначе напълно логично, след успеха си, „Мандалорианецът“ вече бе подновен за втори сезон. Работи се и върху сериала, който ще бъде фокусиран върху персонажа на Касиан Андор от страхотния спиноф Rogue One.

Остава обаче неясно филмовото бъдеще на „Междузвездни войни“ след края на третата трилогия. Потвърдено е, че президентът на Marvel Studios Кевин Файги ще продуцира собствен филм от вселената, докато Lucasfilm вече са се свързали с новозеландския режисьор Тайка Уайтити, за да преговарят с него за евентуалното му включване в семейството на франчайза. Имаше планове създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс също да се заемат с проекти от Star Wars, но тези планове се преустановиха.