Soundtrack.bg

Хоакин Финикс е фаворит на букмейкърите за „Оскар“

Букмейкърите определят Хоакин Финикс като фаворит на предстоящите награди „Оскар“.

Направилият изключително представяне като Артър Флек в „Жокера“ Хоакин Финикс е фаворит на букмейкърите за носител на „Оскар“ в категория главна мъжка роля. Това показват данните на платформата Odds Shark, която изследва коефициентите на различните букмейкъри.

Хоакин Финикс направи впечатляваща роля в „Жокера“ на Тод Филипс, който представи историята за раждането на един от най-култовите врагове на Батман във вселената на DC. Финикс вече спечели най-големите индивидуални призове, предхождащи церемонията „Оскари“, грабвайки статуетката на златните глобуси, както и наградите на критиците и гилдията на актьорите.

Конкуренти на Хоакин Финикс на предстоящите „Оскари“ ще бъдат Антонио Бандерас, Леонардо Ди Каприо, Адам Драйвър и Джонатан Прайс. За Финикс това е четвърти опит да завоюва статуетка, като досега той е бил номиниран три пъти – за ролите си в Walk the Line, The Master и Gladiator.

Според данните на Odds Shark, Хоакин Финикс е фаворит за победител с коефициент от +900, следван от Адам Драйвър с +900, Антонио Бандерас с +1700 и Леонардо Ди Каприо и Джонатан Прайс с по +2000.

В категорията за най-добър филм букмейкърите определят военната драма 1917 като фаворит, изпреварвайки южнокорейското предложение Parasite. Сред номинираните в категорията за най-добър филм е и „Жокера“, което го прави първия филм на DC, който ще се бори за статуетката.

Наскоро режисьорът на „Жокера“ Тод Филипс разкри, че самият Хоакин Финикс никога не е очаквал, че може да се снима във филм за супергерои. Това, което го е привлякло към „Жокера“, са били цялостният дух и атмосфера на лентата.

„Хоакин хареса духа на филма, който беше някак „анти-супергеройски“ или нещо такова. Определете го както искате. Той е актьор, който никога не е мислил, че ще се снима във филм за супергерои. Мисля, че в миналото дори е отхвърлял подобни предложения. Хоакин прочете сценария и го разбра напълно“, разкри Тод Филипс, който също е номиниран в категорията за най-добър режисьор.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.