Soundtrack.bg

Хюго Уивинг няма да участва в четвъртия „Матрицата“

За съжаление – без Хюго Уивинг като Агент Смит в „Матрицата“ 4.

Феновете на „Матрицата“ вече очакват четвъртия филм от легендарния sci-fi франчайз, в който отново ще видим любими лица като Киану Рийвс и Кари-Ан Мос. Няма да можем обаче да видим Хюго Уивинг в ролята на зловещия Агент Смит. Това бе потвърдено от самия актьор, който призна, че графикът му няма да позволи да вземе участие в лентата.

В момента Хюго Уивинг работи активно по пиесата The Visit, която ще бъде поставена в Националния театър в английската столица Лондон. По времето, в което ще се състоят снимките на „Матрицата“ 4, той ще бъде ангажиран с играта си в пиесата. Иначе той призна, че е бил поканен да се снима в предстоящия филм.

„Това е лош късмет. Вече бях приел предложението да играя в The Visit, когато дойде офертата за „Матрицата“. Знаех, че това се случва, но нямах свободни дати. Мислих, че бих могъл да направя и двете неща, като бях в контакт с Лана Уашовски, но в края взех решение, че няма как да ги съчетая“, обясни Хюго Уивинг.

В „Матрицата“ 4 Киану Рийвс и Кари-Ан Мос ще се завърнат в ролите на съответно Нео и Тринити, като своята роля отново ще изиграе и Джейда Пинкет Смит. Звездата от „Как се запознах с майка ви“ Нийл Патрик Харис също ще участва в продукцията, както и Джонатан Гроф от Mindhunters. Изгряващата звезда Джесика Хенуик (Underwater, Godzilla) също бе поканена от режисьора Лана Уашовски да участва във филма.

Сценарият на „Матрицата“ 4 все още е пазен в дълбока тайна, но знаем, че той ще бъде написан от двама души – Александър Хемън и Дейвид Мичъл. Премиерата на филма е насрочена за 21 май 2021 година. Любопитното е, че на същата дата излиза и друг филм с участието на Киану Рийвс – „Джон Уик“ 4, което е рядко срещана, но интригуваща ситуация.