Soundtrack.bg

Вече се работи по продължение на „Капитан Марвел“

Вторият филм за Капитан Марвел се очаква на голям екран през 2022 година.

Носителката на „Оскар“ Бри Ларсън ще се завърне в ролята на Карол Денвърс, а Marvel вече разработва продължението на блокбъстъра „Капитан Марвел“. Очаква се лентата да бъде на голям екран през 2022 година.

„Капитан Марвел“ излезе на кино екран през миналата година и се оказа истински успех в боксофиса, но филмът пожъна и доста негативни оценки. Много фенове намериха лентата за скучна и под обичайното ниво на Marvel, а някои разкритикуваха и актьорската игра на Бри Ларсън в ролята на пилота със суперсили Карол Денвърс. Други обаче похвалиха актрисата, имайки предвид и факта, че това е първи филм на Marvel, в който жена е в главната роля.

Днес Deadline съобщава, че Marvel вече разработва продължението на „Капитан Марвел“. Сценарист на лентата ще бъде Мегън МакДонъл, която е част от сценаристите, които работят върху сериала за Алената вещица WandaVision за Disney+.

Междувременно стана ясно, че „Капитан Марвел“ 2 почти сигурно няма да бъде режисиран от Ана Боудън и Райън Флек, които се заеха със задачата в първия филм.

The Hollywood Reporter информира, че Marvel са решили да заложат на друг режисьор за проекта, като почти сигурно това ще бъде жена. Възможно е обаче тандемът Боудън и Флек да се заеме с друг проект за стрийминг платформата Disney+.

Едно от предложенията за режисьор на „Капитан Марвел“ 2, които се споменават онлайн, е Дебора Чоу, която свърши отлична работа с „Мандалорианецът“ от вселената на „Междузвездни войни“. Тук контактът би бил лесен за осъществяване, защото Walt Disney са собственици както на Marvel, така и на „Междузвездни войни“.

Иначе следващият филм от вселената на Marvel, който ще видим на голям екран, е „Черната вдовица“ със Скарлет Йохансон в главната роля. Премиерата на лентата е насрочена за 1 май, а до края на годината ще видим и проектът „Вечните“.