Soundtrack.bg

Марк Хамил действително може да се озове във „Вещерът“

След солидна онлайн кампания, Марк Хамил може да стане част от втория сезон на „Вещерът“.

Никога не подценявайте силата на интернет, защото единствено чрез онлайн кампания на феновете, звездата от „Междузвездни войни“ Марк Хамил може да се стане част от втория сезон на „Вещерът“ на Netflix.

Всичко започна като на шега в социалните мрежи, след като на някого му хрумна, че Хамил би бил перфектен избор да изиграе образа на Весемир – възрастният, но много опитен вещер, който наставлява Гералт и останалите вещери.

Съвсем скоро кампанията стигна и до самия Марк Хамил, който написа в Twitter, че „няма идея какво е това, но е съгласен, че трябва да се изиграе от него“.

Постепенно всичко стигна и до създателката на шоуто Лаурен Хисрайх, която явно също е съгласна, че екранният Люк Скайуокър с голям успех може да влезе и във фентъзи вселената на „Вещерът“.

„Марк винаги е бил обект на интерес от моя страна и от страна на проекта“, заяви Хисрайх, продължавайки: „Все още не сме установили контакт с агента му, защото все още не сме започнали да търсим човек за ролята, но да го кажем така – наистина ми харесва това, което се случва в интернет в момента. Харесва ми и тази реакция от страна на феновете. Виждаме каква огромна фенбаза има „Вещерът“, а ако добавим към нея и фенбазата на „Междузвездни войни“… това прави съзнанието ми да избухне“.

Първият сезон на „Вещерът“ вече е наличен в Netflix, а стрийминг платформата вече даде зелена светлина и за втори такъв. Днес също така стана ясно, че „Вещерът“ е счупил рекорда на Netflix за най-голям брой зрители в първи сезон на сериал. Създателката на сериала обеща, че вторият сезон ще бъде дори по-добър.