Soundtrack.bg

Следващият Бонд няма да е жена, но може да е цветнокож

Няма как ролята на Джеймс Бонд да бъде поета от жена, потвърди продуцентът на поредицата.

Новият филм за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“ ще бъде последният с Даниел Крейг в главната роля, а ние все още не знаем кой ще замени досегашния титуляр в ролята на просволутия Агент 007. В медийното пространство се появиха немалко имена, свързвани с ролята, но от страна на продуцентите на поредицата все още няма каквото и да е потвърждение.

Говорейки за бъдещето на франчайза, продуцентите на „Бонд“ Барбара Броколи и Майкъл Дж. Уилсън дадоха някои интересни изявления пред Variety.

Категорично бе отхвърлена възможността следващият Джеймс Бонд да бъде жена, каквито предположения бяха започнали да се прокрадват. Беше потвърдено обаче, че не е изключено новият 007 да бъде цветнокож. Това пък веднага събуди феновете на Идрис Елба, които отново видяха перспектива именно той да поеме черния смокинг от Даниел Крейг.

Барбара Броколи призна, че все още й е трудно да повярва, че това ще бъде последният филм с Даниел Крейг. „В момента съм във фаза на тотално отричане. Приех решението на Даниел, но все още съм във фаза на отричане. Това е твърде травмиращо за мен“.

Майкъл Дж. Уилсън пък подсказа, че не е задължително следващият 007 да бъде задължително с бял цвят на кожата. „Когато мислим за Бонд, мислим за човек, който идва от Великобритания. Великобритания обаче е много разнообразно място“.

Говорейки за пола на следващия 007, Барбара Броколи допълни: „Той може да бъде от всяка една раса, но е мъж. Но вярвам, че трябва да създаваме нови персонажи за жените. Силни женски персонажи“.

„Смъртта може да почака“ ще бъде режисиран от Кари Фукунага, след като Дани Бойл напусна проекта. В ролята на злодея пък ще видим носителят на „Оскар“ Рами Малек, който ще влезе в ролята на терорист, изправил се срещу 007.

Междувременно стана ясно, че 18-годишната поп сензация Били Айлиш ще изпълни песента на новия „Бонд“.