Soundtrack.bg

Били Айлиш ще напише и изпълни песента за новия „Бонд“

Новият филм за Джеймс Бонд ще бъде допълнен от вокалите на Били Айлиш.

Да изпълниш основната песен във филм за Джеймс Бонд винаги е било особена чест, а популярният филмов франчайз привлича популярни изпълнители за всяка една от лентите. Изключение няма да направи и предстоящият 25-и филм за 007, който ще носи името „Смъртта може да почака“. Това ще бъде и последният филм, в който Даниел Крейг играе ролята на британския суперагент.

Вече е потвърдено и кой е изпълнителят, който ще напише и изпълни основната песен на „Смъртта може да почака“. Това е 18-годишната поп сензация Били Айлиш. По този начин американката ще постави и рекорд за най-млад изпълнител, получил ангажимента да изпее основната песен на филм за 007.

Самата Били Айлиш потвърди това в своя Instagram. Тя пусна изображение на култовото лого на франчайза за Бонд, добавяйки: „Смъртта може да почака“ – познайте какво правя“.

Говорейки за най-новия си ангажимент, Били Айлиш не скри, че се чувства повече от щастлива след оказаната ѝ чест. „По всеки начин го усещам като лудост, че съм част от това. Да мога да запиша основната песен за филм, който е част от толкова легендарна поредица, е чест за мен. „Джеймс Бонд“ е най-готиният франчайз, съществувал някога. Все още съм шокирана“.

Нейният брат FINNEAS, с когото тя често работи, добави: „Да напишем песента на филм за Бонд е нещо, което сме мечтаели да направим през целия си живот. Не съществува по-култова връзка между песен и филм от „Goldfinger“ и Live And Let Die. Чувстваме се късметлии, че ще можем да изиграем малка роля в толкова легендарен франчайз. Да живее 007″.

Макар и едва 18-годишна, Били Айлиш вече е една от големите звезди на музикалната сцена. През 2019 година тя издаде своя дебютен албум When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, който бе номиниран за няколко награди „Грами“.