Soundtrack.bg

Крис Хемсуърт дари 1 милион долара за пожарите в Австралия

Звездата от филмите на Marvel Крис Хемсуърт направи голямо дарение в помощ на битката с пожарите в Австралия.

Холивудската звезда Крис Хемсуърт направи голямо лично дарение в помощ на битката с опустошаващите пожари в Австралия. Актьорът, който играе Тор в кино вселената на Marvel, дари 1 милион долара в помощ на каузата.

В момента австралийският континент е сполетян от истинско бедствие и рядко виждани по своите мащаби пожари. Смята се, че над един милиард животни вече са загинали вследствие на природната стихия. Местните власти се борят с пламъците, но засега стихията е твърде силна, за да бъде овладяна.

Самият Крис Хемсуърт е австралийски гражданин, роден в Мелбърн. В своя Instagram той обяви за дарението, което прави. Актьорът призова всички свои фенове също да помогнат с каквото могат. „Всяко едно пени е от значение“, заяви той. В bio-то на своя Instagram акаунт Хемсуърт остави линкове, чрез които можете да бъдете насочени към местата, на които можете да направите дарение и да помогнете.

Някои биха казали, че един милион долара не е голяма сума за кино звезда от ранга на Крис Хемсуърт, но истината е, че сумата си остава наистина сериозна. Поради това можем да поздравим Хемсуърт за голямото дарение, което той прави в помощ на родната си страна.

Същата сума от 1 милион долара дари и поп иконата сър Елтън Джон. Той обяви дарението си в момент, в който изнасяше концерт в австралийския град Сидни. Както можете да предположите, изявлението на легендарния британец бе посрещнато от звучни аплодисменти от страна на публиката.

Голямо дарение за каузата направиха и метъл легендите Metallica. Американската банда обяви, че дарява сумата от 516 000 долара в помощ на огнеборците, които в момента правят всичко по силите си, за да спрат унищожаващите пожари на австралийския континент.

Много други звезди също направиха дарение, а кампанията на комедианта Селесте Барбър в социалните мрежи вече събра повече от 30 милиона долара.