Soundtrack.bg

„Жокера“ е най-високо оцененият филм в IMDb за годината

„Жокера“ на Тод Филипс отвя конкуренцията в IMDb за 2019 година.

Едва ли имате нужда от доказателства, с които да ви убеждаваме, че „Жокера“ е един от най-силните филми на годината. Ако сте имали възможността да гледате лентата на Тод Филипс, с Хоакин Финикс в главната роля, вероятно вече сами сте се убедили в това. Филмът определено бе брилянтен и дълго време ще се говори за него.

Сега обаче намираме потвърждение и от популярната платформа IMDb, където гласовете на феновете са класирали „Жокера“ на първо място за цялата 2019 година. В момента филмът има рейтинг в IMdb от 8.7, с което той е на лидерска позиция сред продукциите, излезли през годината. Историята на Артър Флек, превърнал се в Жокера, изпреварва филми като The Irishman, Knives Out, Le Mans 66, Marriage Story и дори Avengers: Endgame, които също излязоха през последните 12 месеца.

Остава да видим и как „Жокера“ ще се представи по време на най-престижните кино награди, които предстои да бъдат раздадени. Хоакин Финикс вече бе номиниран за „Златен глобус“ в категорията за най-добра мъжка роля, като очакваме страхотната му работа да бъде призната и от Академията за следващите „Оскари“. Това, което би могло да бъде проблем за „Жокера“ по време на сезона на наградите, е обвиненията към филма относно насилието, което се показва в него. Както знаем, живеем във време, в което дори поп културата търпи страхотна цензура, за да бъдат задоволени нечии вкусове и настроения.

Ако зависи от режисьора на „Жокера“ Тод Филипс, то Хоакин Финикс ще обере най-важните награди. В едно от своите интервюта Филипс заявява: „Смятам, че той е най-добрият актьор в света. Когато пишехме сценария на филма, държахме негова снимка над компютъра си. Постоянно си казвахме – „Господи, представи си, ако Хоакин наистина го направи“.

На този етап не се очаква „Жокера“ да има продължение, но остава да видим какво ще бъде решено в крайна сметка от страна на всички замесени.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.