Soundtrack.bg

Семейството на загинал каскадьор от „Живите мъртви“ получи 8.6 милиона

Семейството на загинал каскадьор на снимачната площадка на „Живите мъртви“ получи 8.6 милиона долара компенсация.

Приключи делото, което семейството на каскадьора Джон Берникър заведе срещу AMC – компанията, която държи правата на хитовия сериал „Живите мъртви“. Джон Берникър намери смъртта си на снимачната площадка на шоуто през 2017 година, падайки по фатален начин при изпълняване на каскада. Близките на починалия ще получат компенсация в размер на 8.6 милиона долара.

Берникър почина в една от болниците в Атланта два дни след тежкото си падане върху циментов под. Делото срещу AMC бе заведено от родителите на Берникър, които обвиниха компанията в това, че не е спазила изискванията по безопасност и това е причинило смъртта на техния син.

По време на делото бе показано видео от инцидента, което от кадър до кадър показва какво точно се е случило на снимачната площадка на „Живите мъртви“ и как се е стигнало до смъртта на каскадьора. Това, което се е очаквало да стане, е Берникър да падне през парапета на балкон, но да се приземи на определено място, което е било подготвено да направи падането му безопасно. Каскадьорът обаче не успява да падне на точното място, като вместо това се приземява челно върху циментовия под.

Загиналият каскадьор на снимачната площадка на „Живите мъртви“

Според адвоката Джеф Харис, който представлява родителите на Джон Берникър в съда, неговата смърта е можела да бъде избегната.

„Имало е милиони различни начини, по които тази каскада е можело да бъде изпълнена, но те ни най-малко не са планирали случващото се“, заяви Харис пред Deadline.

От AMC от своя страна отговориха, че всички мерки за безопасност при каскадата са били взети. Те определиха случилото се като „изолиран инцидент“, посочвайки, че при 150 заснети епизода на шоуто, това никога не се е случвало друг път.

Освен за „Живите мъртви“, починалият каскадьор е работил и за мащабни продукции като „Черната пантера“, „Логан“ и „Фантастичната четворка“.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY