Soundtrack.bg

По ябълка на ден – Хоакин Финикс гладувал брутално за „Жокера“

Хоакин Финикс свалил килограми с брутално гладуване за „Жокера“.

Режисьорът на „Жокера“ Тод Филипс разкри любопитни подробности относно начина, по който Хоакин Финикс е свалил толкова много килограми за ролята си на Артър Флек.

Филипс обясни, че Финикс е можело да ползва услугите на професионален диетолог и да осъществи контролирано и възможно най-безопасно сваляне на лично тегло за филма. Актьорът обаче е отказал това предложение, решавайки, че ще се справи сам с това предизвикателство. И в крайна сметка успява, но с цената на опасно за здравето му гладуване.

„С Хоакин разговаряхме много по този въпрос“, заяви Тод Филипс, продължавайки: „Не спирах да му повтарям – „Кога ще започнеш да сваляш килограми? Кога планираш да започнеш да го правиш?“ Вече бяхме месец юни и той не беше започнал, а предстоеше снимките на филма да стартират през септември. Тогава той беше към 80 килограма и в никакъв случай не е бил дебел, но целта бе той да бъде към 56 килограма за ролята“.

Трансформацията на Хоакин Финикс

Тод Филипс добави: „Тогава той ми отговаряше, че всичко е под контрол. Аз му казвах, че можем да наемем диетолог, че познавам една добра лекарка, с която той може да говори. Той ми отвърна „Не, не, не е това начинът, по който ще го направя“. Аз го попитах – „Какъв е начинът, по който ще го направиш тогава?“ А Хоакин ми отговори – „Просто ще спра да се храня и ще гладувам“. Така по време на цялото лято всичко, което той ядеше, бе една ябълка на ден“.

Филипс помни, че се е впечатлил силно, когато е видял Финикс за първи път след трансформацията му. „Когато бяхме всички на масата и четохме сценария, аз погледнах към него и видях човек, който беше свалил повече от 20 килограма. Той изобщо не приличаше на себе си“.

Преди време това посочи и актьорът Глен Флешлър, който играе ролята на Рандъл в „Жокера“. Той заяви, че когато е видял за първи път Хоакин Финикс на масата за четене на сценария, за малко не е успял да го познае.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.