Soundtrack.bg

Godfall е първата обявена игра за PlayStation 5

Екшънът от трето лице Godfall е първото обявено заглавие за следващата генерация на PlayStation.

Премиерата на PlayStation 5 се очаква през следващата година, като Sony все още не са обявили официално конкретна дата за излизането на новата си конзола. Вече имаме обаче първо обявено заглавие за PS5. Това е екшънът от трето лице с RPG елементи Godfall, разработено от Gearbox Publishing, Counterplay Games и Epic Games.

Godfall бе обявена по време на тазгодишните Game Awards, а първият трейлър на заглавието ни показва впечатляваща графика и обещание за епични битки. Gearbox са студиото, стоящо зад успешната поредица Borderlands, тъй че можем да сме сигурни, че те отлично знаят какво правят.

По време на Game Awards бе обявено, че подобно на Borderlands, Godfall също ще предлага подобна система за събиране (луутване) на ценни предмети. Разликата е, че вместо да стреляте с множествор различни оръжия, тук ще се отдаде на hack and slash геймплей, използвайки мечове и други подобни пособия. На този етап нямаме много информация относно сюжета на играта и вселената, в която ще можем да се потопим. Предполагаме, че с времето ще научим все повече за нея. Персонажите в трейлъра наподобяват някакъв вид божества, но тепърва ще видим дали това наистина е така.

По време на Game Awards бяха представени и други любопитни неща. Симпатичното студио Telltale Games отново функционира след разпадането си през 2018 година, благодарение на сделка с LCG Entertainment. Така бе обявено продължение на играта The Wolf Among Us. Ето трейлър:

Иначе шедьовърът Sekiro: Shadows Die Twice бе избрана за игра на годината по време на тазгодишните Game Awards. Заглавието успя да пребори конкуренцията на Control, Death Stranding, Resident Evil 2, Super Smash Bros. Ultimate и The Outer Worlds. Играта на FromSoftware определено бе възхитителна, но ако тепърва смятате да я играете, то внимавайте – тя не е никак, никак лесна. Меко казано.