Soundtrack.bg

Легендата Хидео Коджима влезе в Рекордите на Гинес

Легендарният разработчик на видео игри Хидео Коджима попадна в Книгата на рекордите на Гинес.

В момента повечето геймъри говорят за новото заглавие Death Stranding, като това не е случайно – това е първият проект на легендарния японски разработчик на видео игри Хидео Коджима, откакто той напусна студиото Konami и основа своя собствена компания. Може да се каже, че на този етап Death Stranding предизвиква полярни реакции, като някои я определят за иновативна и зашеметяващо красива, докато много други не споделят това мнение. Разбира се, това не е нищо ново за Коджима, който никога не е опитвал да се хареса на всички.

Коджима направи име в гейминг индустрията с култовата си поредица Metal Gear, която предлагаше някои наистина революционни нововъведения през годините. В събота японският разработчик получи специална чест, след като стана ясно, че той ще влезе в Книгата на рекордите на Гинес.

Докато бе на турне, чиято цел бе промотирането на Death Stranding, Хидео Коджима получи плакети за не един, а два рекорда – най-следван режисьор на видео игри в Twitter и Instagram.

Присъствието на Хидео Коджима в социалните мрежи определено е силно.

Неговият англоезичен акаунт в Twitter има повече от 2.8 милиона последователи, докато над 888 000 го следват в Instagram.

Тук е моментът да подчертаем, че двата плакета са за най-следван режисьор на видео игри, а не за най-следван разработчик. Ако става дума за разработчиците, най-следван в Twitter е създателят на Minecraft Маркус „Notch“ Персон – повече от 3.7 милиона последователи.

Новото отроче на Хидео Коджима Death Stranding вече се продава на физически копия и в дигитален формат, а ние ви съветваме да дадете шанс на играта, без да се доверявате сляпо на оценки и ревюта от други хора.