Soundtrack.bg
тръмп

Робърт Де Ниро за Тръмп: Той е гангстер

Робърт Де Ниро нарече действащия президент на САЩ „гангстер“.

Робърт Де Ниро определено не се притеснява да коментира вижданията си относно настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп, които не са никак ласкави. Неотдавна, гостувайки в сутрешно неделно предаване на Fox News, знаменитият актьор не се поколеба открито да напсува държавния глава. Същото направи и през 2018 година, по време на театралните награди “Тони”. И изглежда, че чувствата му никак не са се променили.

Носителят на „Оскар“ сравни президента с гангстер, а точните му думи бяха, че се намираме в момент от нашия живот, в който този човек се държи като гангстер. И допълни: “Появява се и казва едни неща, прави едни неща, докато ние всички казваме отново и отново, че това е ужасно. Ние сме в ужасна ситуация. Ние сме в ужасна ситуация, а този човек продължава и продължава, без да може да бъде спрян”.

Запитан дали Тръмп трябва да подаде оставка, Де Ниро отговаря, че според него президентът няма да напусне властта доброволно.

“В деня, в който беше избран, си казах: “Добре, дай му шанс. Никога не знаеш. Ще видиш. Но той си е той – по-лош, отколкото някога съм можел да си представя.”

Де Ниро не е единствената знаменитост, която си позволява открито да критикува държавния глава на САЩ. Мнозина актьори, музиканти, модели и много други също са изявявали негативизма си към него, като често след това дори са получавали отговор от самия Тръм, посредством Twitter.

Така например след острите критики, които Мерил Стрийп отправи към него по време на наградите “Златен глобус” през 2017 година, той публикува туит, в който я нарече “една от най-надценените актриси в Холивуд”. Под прицела му в социалната мрежа пък наскоро попаднаха музикантът Джон Леджънд и съпругата му Криси Тейгън. Точните думи, с които ги описа пред последователите си, бяха “скучният музикант Джон Леджънд и съпругата му с нейната мръсна уста”.

Когато пък президентът не може да понесе критиките, той просто блокира акаунти. От лятото обаче тази привилегия му е отнета, тъй като според Федералния апелативен съд е нарушил Първата поправка, блокирайки потребителите, критикуващи неговата политика.