Soundtrack.bg

Ще има продължение на „Лудия Макс: Пътят на яростта“

Джордж Милър призна, че разработва продължение на брилянтния „Лудия Макс: Пътят на яростта“.

„Лудия Макс: Пътят на яростта“ от 2015 година бе несъмнено един от най-добрите екшъни, които сме гледали в последните десет години. Не бе никак изненадващо, че лентата на Джордж Милър бе сред доминиращите на наградите „Оскар“, прибирайки общо шест статуетки. Със сигурност можем да кажем, че Милър свърши отлична работа, възраждайки един култов франчайз, обичан от огромен брой фенове.

Тези дни Джордж Милър зарадва феновете на „Лудия Макс“, заявявайки, че вече работи върху продължение на лентата. Сред големите звезди в първия филм бяха Том Харди и Чарлийз Терон, но на този етап не е ясно, дали те биха участвали в подобен проект.

Докато представяше своя нов филм Three Thousand Years of Longing, Джордж Милър заяви: „Не съм приключил с „Лудия Макс“ и неговата история. Определено има още един, който се задава“.

„Вече сме в процес на подготовка за това“, добави Джордж Милър.

Джордж Милър е не просто автор на „Лудия Макс: Пътят на яростта“, но той е и създател на самия франчайз. Първият филм от него излиза през 1979 година, а в главната роля е Мел Гибсън. Последван е от две продължения, както и от възродилия франчайза „Пътят на яростта“ от 2015 година.

Историята на „Лудия Макс“ разказва за бъдеще, в което човешката цивилизация е в окаяно състояние. Действието се развива в Австралия, която практически се е превърнала в пустиня. Страната е контролирана от опасни банди, прекосяващи десетки километри с импровизирани автомобили и мотоциклети. Бензинът е по-скъп от злато, а оцеляването се превръща в основна цел на всеки, успял да остане жив след изживените катаклизми. Филмите от „Лудия Макс“ блестят с множество страхотни екшън сцени, голяма част от които се състоят от скоростни гонитби на колела в пустинята. Киноманите дотолкова харесаха и последния „Пътят на яростта“, че Джордж Милър дълго време бе засипван с молби да направи още поне един филм от света на „Лудия Макс“.