Soundtrack.bg

Еуоките се завръщат в новия „Междузвездни войни“?

Еуоките, сладките създания от „Завръщането на джедаите“, може би се завръщат в света на „Междузвездни войни“?

Помните ли еуоките? Онези пухкави сладки създания от Епизод VI на „Междузвездни войни“ – „Завръщането на джедаите“? Приличайки на плюшени играчки, тези създания спечелиха сърцата на феновете от първия път, в който те се появиха на екран.

Остава съвсем малко до премиерата на Епизод IX „Възходът на Скайуокър“, а новината, че еуоките може да се завърнат в тази лента, ни накара да я очакваме с още по-голямо нетърпение.

Всичко тръгва от видео тип „зад кулисите“, което бе пуснато в социалните канали на франчайза. Видеото прави ретроспекция на поредицата от самото ѝ начало, а един определен кадър направи силно впечатление на феновете.

На въпросния кадър виждаме актьора Уоруик Дейвис, който бе изиграл ролята на еуока Уикет, да се подготвя да си сложи костюма. По-важното в случая е, че става дума за снимачната площадка на Епизод IX „Възходът на Скайуокър“.

Този важен момент можете да видите на 2:44 от въпросното видео:

Ако еуоките наистина се завърнат в следващия „Междузвездни войни“, то това ще бъде първото им появяване от „Завръщането на джедаите“ насам.

Логика за това не липсва. От известно време насам по-запознатите фенове дискутират, че еуоките действително може да се завърнат за следващия филм. Както вече знаем от трейлърите, в лентата ще има кадри, заснети около останките на Звездата на смъртта. А когато съоръжението бе разрушено в „Завръщането на джедаите“, тогава то бе в орбитата на планетата Ендор – домът на еуоките.

„Възходът на Скайуокър“ е режисиран от Джей Джей Ейбрамс и ще сложи край на сагата „Скайуокър“, развила се във вече девет филма поред. Очаква се след това франчайзът да си вземе малка почивка, фокусирайки се върху съдържание за стрийминг платформата Disney+. Там вече може да се гледа сериалът „Мандалорианецът“, който е с отлични отзиви за видяното до момента.