Soundtrack.bg

Марк Уолбърг се присъединява към филма по Uncharted

Екшън звездата Марк Уолбърг ще участва в кино адаптацията на Uncharted.

Марк Уолбърг най-вероятно ще бъде част от актьорския състав на Uncharted – кино адаптацията на една от най-успешните гейминг поредици на всички времена.

Както вече знаем, актьорът от „Спайдър-мен“ Том Холанд ще влезе в ролята на младия Нейтън Дрейк, пътуващ из неизследвани територии в търсене на съкровища. Както знаем от игрите на Naughty Dog, най-верният приятел и спътник на Дрейк се казва Съли, като именно това е ролята, която ще бъде поверена на Марк Уолбърг.

Variety съобщава, че Марк Уолбърг е във финални преговори със Sony, които държат правата на филма. Любопитното е, че имаше период, в който Уолбърг бе спряган и за ролята на Нейтън Дрейк. Той бе фаворит на режисьора Дейвид О. Ръсел, който обаче отпадна от проекта.

Изборът на Марк Уолбърг за ролята на Съли доведе до известна доза критики от страна на феновете. Някои отбелязаха, че Съли е съвсем различен тип персонаж от екшън звездата Марк Уолбърг, докато други посочиха, че визуалната прилика между тях реално липсва. Трети от своя страна посочиха актьора от Breaking Bad Брайън Кранстън като перфектен избор за персонажа.

На този етап знаем, че филмът по Uncharted ще бъде режисиран от Травис Найт, стоящ зад успешния Bumblebee.

Гейминг поредицата Uncharted стартира през 2007 година, създадена от американското студио Naughty Dog. С днешна дата поредицата може да се похвали с повече от 40 милиона продадени копия и купища награди. Игрите предоставят страхотно изживяване на всички онези, които някога са мечтали да бъдат Индиана Джоунс. Протагонистът Нейтън Дрейк пътува през цялото земно кълбо, търсейки древни артефакти и безценни съкровища. Често пътищата му се преплитат с опасни злодеи и организации, които той трябва да елиминира, за да стигне до целта си.

Колкото до скорошните изяви на Марк Уолбърг, той участва в трилъра на Netflix Wonderland, както и в семейната драма Good Joe Bell.