Soundtrack.bg

Кончината на костенурките му „открехнала“ Джордж Р.Р. Мартин за смъртта

Джордж Р.Р. Мартин бил травмиран като дете от смъртта на неговите костенурки.

Всички фенове на „Игра на тронове“ вече добре знаят, че Джордж Р.Р. Мартин обича смъртта. Огромен брой от персонажите в неговата епична поредица „Песен за огън и лед“ намират смъртта си, по един или друг начин. В повечето случаи, даже почти във всички, това не се случва по никак естествен и спокоен начин. Напротив, всичко става доста насилствено, бихме казали.

Но каква е причината, поради която американският писател е толкова обсебен от смъртта? Оказва се, че всичко започнало още от времето, когато той е бил дете. А катализаторът на този процес бил смъртта на костенурките, които той притежавал.

Джордж Р.Р. Мартин говори по време на приема си в Залата на славата на Ню Джърси. Той разкри, че е притежавал голям брой костенурки, които обаче не успели да оцелеят дълго, въпреки славата на дълголетници, които имат тези животни. Това отприщило различни фантазии в съзнанието на малкия Джордж.

„Не мисля, че храната за костенурки, която се продаваше тогава, бе особено добра. Моите костенурки винаги умираха“, спомни си Мартин, добавяйки: „Това разбиваше сърцето ми. Наложи ми се да си създам някакво обяснение, защо костенурките ми винаги умираха“.

„Тогава в съзнанието си реших, че те просто се убиват една друга. Че живеят в замък и очевидно са крале, принцове и рицари, че водят битки за костенуркския трон. И така се убиват една друга“, добави той.

Е, надали точно това е детската травма на Джордж Р.Р. Мартин, която очаквахме, но виждаме, че още от ранен етап на своя живот, той вече е положил основите за своя епичен труд „Песен за огън и лед“. Който, впрочем, все още не е завършен. Американецът обещава, че скоро ще бъде готов с шестата книга – „Ветровете на зимата“, тъй че предстои да видим. Наскоро той заяви, че финалът на „Игра на тронове“ на HBO му е позволил да се почувства по-спокоен и да завърши по-лесно следващата книга.