Soundtrack.bg

Продуцентът на „Бохемска рапсодия“ създава филм за Майкъл Джаксън

Животът на Краля на поп музиката Майкъл Джаксън ще бъде разказан в предстоящ филм.

Още една епична биографична драма от света на музиката ни очаква в близко бъдеще. Продуцентът Греъм Кинг, стоящ зад създаването на „Бохемска рапсодия“, застава зад нов амбициозен проект, разказващ за живота на Краля на поп музиката Майкъл Джаксън. Кинг вече си е осигурил правата за това от близките на Джаксън, като вече няма никаква пречка той да реализира проекта си.

Другата добра новина е, че Греъм Кинг вече е привлякъл на своя страна силен сценарист, който да напише историята на лентата. Това е номинираният за „Оскар“ Джон Логан. Тандемът Кинг – Логан вече е работил и преди заедно, като те двамата участват в реализирането на режисирания от Мартин Скорсезе „Авиаторът“. Сигурно помните, че в главната роля тогава бе Леонардо Ди Каприо.

Сред най-известните филми, снимани по сценарий на Джон Логан, са „Всяка една неделя“, „Гладитор“, „Последният самурай“, „Хуго“ и други.

Животът на Майкъл Джаксън със сигурност може да се нарече сложен и изпъстрен с множество предизвикателства и перипетии. Майк Флеминг от Deadline пише, че всичко това няма да бъде игнорирано в предстоящия филм. Очаква се лентата да проследи почти целия живот на Джако, завършил на 50-годишна възраст с трагичната му смърт през 2009.

Новината за този проект идва съвсем скоро след шумния скандал, който бе предизвикал документалният филм на HBO „Напускайки Невърленд“. Той бе фокусиран изцяло върху обвиненията срещу Джаксън, водещи към сексуална злоупотреба с деца. Във филма дори бяха интервюирани двама мъже, които твърдят, че са били насилствани от поп звездата. Близките на Джаксън заведоха дело на стойност 100 милиона долара срещу HBO заради „Напускайки Невърленд“.

Колкото до продуцента Греъм Кинг, той определено може да се гордее с успеха на „Бохемска рапсодия“. Филмът за Queen спечели четири награди „Оскар“ и заработи почти 1 милиард в боксофиса. Можем само да се надяваме, че и филмът за Майкъл Джаксън ще притежава подобно качество.