Soundtrack.bg

„Живите мъртви“ приключва след 12-и сезон

Сериалът „Живите мъртви“ най-вероятно ще приключи след своя 12-и сезон.

Сериалът „Живите мъртви“ на AMC ще приключи след своя 12-и сезон. Това съобщава изданието We Got It Covered, базирайки се на свои източници. Наскоро стартира 10-ият сезон на шоуто, но пилотният му епизод удари рекордно дъно за сериала по отношение на рейтинг. Като цяло можем да кажем, че рейтингите на последните сезони са далеч по-ниски от първите такива.

We Got It Covered добавят, че след финала на „Живите мъртви“, AMC ще се фокусират върху спиноф сериалите, базирани на него.

Първият спиноф Fear the Walking Dead тръгна през 2015 година, вече достигайки пет сезона. Наскоро ви информирахме и за предстоящ втори спиноф сериал, в който действието ще се развива десет години след началото на зомби апокалипсиса. Той ще представи и предимно млади главни герои, които напускат сигурното си убежище, за да изследват света навън.

На този етап „Живите мъртви“ е подновен единствено за 11-и сезон. Все още няма официално становище от AMC по този въпрос, нито коментар на новината.

През следващата година очакваме да видим и първи игрален филм, вдъхновен от „Живите мъртви“. Неговият фокус ще падне върху протагониста Рик Граймс, който напусна сериала в течение на миналия сезон. Очаква се филмите за Рик да бъдат три на брой, но предполагаме, че това ще бъде преценено в зависимост от успеха на първия.

Отделно от това, наскоро създателят на комиксите Робърт Къркман сложи техния край, а финалът не се хареса на мнозина. Ние обаче няма да ви го спойлваме, ако все пак планирате да четете комиксите.

Голяма част от феновете на „Живите мъртви“ са разочаровани от качеството на шоуто в последните години, споделяйки мнение, че може би AMC трябваше да „дръпнат шалтера“ още отдавна. ТВ мрежата обаче явно има съвсем различни планове, дори разширявайки вселената на шоуто с втори спиноф и предстоящи игрални филми.