Soundtrack.bg

Дейв Грол за Foo Fighters: Никак не сме готини, правим рок за татковци

Фронтменът на Foo Fighters Дейв Грол сподели любопитно мнение относно собствената си банда.

Foo Fighters със сигурност имат репутацията на една от най-добрите рок банди в света. Вече доста време на сцената, групата на Дейв Грол продължава да прави качествена музика, докато турнетата на бандата привличат хиляди, хиляди фенове, които си прекарват повече от добре.

Самият Дейв Грол обаче изрази любопитно мнение относно собствената си група. Музикантът взе участие в подкаста Good for You, казвайки че никога не е намирал Foo Fighters за „готини“, даже напротив – той и колегите му от групата правят „абсолютно рок за татковци“. Така той отговори на репликата на водещата Уитни Къмингс, която определи Foo Fighters за „готина банда“.

Дейв Грол добави: „Преди всичко друго, ние сме бащи, но да – права си, ние сме и рок банда… Виж, аз съм на 50 години, вече дори имам шиба*а сива коса. Но знаеш ли, никога не съм мислил за бандата ни като за готина такава“.

Някогашният барабанист на Nirvana е на мнение, че успехът на Foo Fighters до голяма степен се дължи и на факта, че групата не се интересува от актуалните тенденции в рок музиката.

„Просто никога не сме били хипстъри или готини. Просто не сме. Мисля, че причината, поради която все още сме тук, е защото умеем да се „изключваме“ от всичко онова, което е популярно. Но също така, какво ни пука? Просто искам да свиря малко шиба*а музика“.

Прочети още: Дейв Грол: Иска ми се да можех да пея като Джон Ленън или Адел

Наскоро Дейв Грол даде друго интервю, в което определено предстоящия нов албум на Foo Fighters за „странен“.

Следващият албум на Foo Fighters ще е специален за групата, защото ще бъде юбилеен десети такъв. Последният засега студиен проект на бандата излезе през 2017 година, като тогава албумът носеше името Concrete and Gold. Той дебютира под №1 в чарта Billboard 200.