Soundtrack.bg

Morrissey обяви 13-ия си солов албум

Легендарният британски изпълнител Morrissey ще издаде скоро своя 13-и студиен албум.

Бившият фронтмен на The Smiths Morrissey обяви своя 13-и самостоятелен албум. Записът ще носи името I Am Not a Dog On a Chain, като албумът ще излезе през месец март следващата година.

Според информация на портала Morrissey Central, това ще бъде последният албум на британеца в лейбъла BMG Records. Уточнява се, че албумът е бил записан в студио във френския град Сан Реми, а Morrissey е работил заедно със своя дългогодишен продуцент Джо Чикарели.

Говорейки за новия си албум, Morrissey го е описал като „най-доброто от мен… твърде добър, за да е истина.. твърде истински, за да бъде считан за добър“.

Очаква се първият официален сингъл от албума да бъде парчето „Bobby, Don’t You Know“, а ето как изглежда и траклистът на I Am Not a Dog On a Chain:

Jim Jim Falls
Love Is On Its Way Out
Bobby, Don’t You Think They Know?
I Am Not A Dog On A Chain
What Kind Of People Live In These Houses?
Knockabout World
Darling, I Hug A Pillow
Once I Saw The River Clean
The Truth About Ruth
The Secret Of Music
My Hurling Days Are Done

Това ще бъде първи албум с оригинално съдържание на Morrissey от 2017 година насам, когато той издаде Low in High School. През тази година британецът пусна и албум с кавъри, който кръсти California Son. В него той представи колаборации с Били Джо Армстронг от Green Day и Ед Дрости от Grizzly Bear.

Наскоро Morrissey отново попадна в новините, след като се появи на свой концерт с тишърт, на който е изписано „FUCK THE GUARDIAN“. Британецът влезе в конфликт с вестника заради оценката на албума му California Son, както и заради написаното относно подкрепата му за крайнодясната политическа формация For Britain. Но това не е нещо изненадващо, тъй като около Morrissey винаги е било интересно.