Soundtrack.bg

Homeovox на Жоро от Остава пуснаха ново парче (ВИДЕО)

Homeovox представиха новото си парче, носещо името „Претенциозен“.

Китаристът на Остава Георги Георгиев представи нова музика, създадена от неговия страничен проект Homeovox. Песента носи името „Претенциозен“ и достига до нас с видео, режисирано от Васил Витанов. Продуценти на проекта са Влади Герасимов и handplayed productions.

Homeovox са в състав Георги Георгиев, Петко Славов, Калин Петров, Мартин Профиров и Боян Петков. Бандата умело лавира между стилове като инди и поп рок, често намигвайки към диско звученето от 80-те години на миналия век. „Претенциозен“ е четвърти сингъл за Homeovox до този момент.

Музиката към песента е дело на Георги Георгиев, като той е и един от съавторите на текста, редом с поета Елин Рахнев.

Видеото на „Претенциозен“ можем да определим като иронично и показващо лутанията на съвременния градски човек. В главната роля виждаме Мичел Мичев.

„Претенциозен“ ще бъде част от дебютния албум на Homeovox, който очакваме през следващата година. Сред лицата, които ще гостуват в него, са Стефан Вълдобрев, Ерсин от JEREMY? и Благослав от Hayes & Y. Част от траклиста ще бъдат и предишните парчета на Homeovox – „Само тя“, „Изгубен“ и „Само ти“.

Homeovox са част от лейбъла за българска рок музика Homeovoxmusic. Сред настоящите артисти в него са групи като Jin Monic и Innerglow, а пътят си там са стартирали имена като Hayes & Y, Bears & Hunters и VICK. На 5 декември Homevox ще свирят в бар „Амок“ в София, а два дни по-късно ще гостуват в „Bee Bop Cafe“ в Пловдив. Техни специални гости ще бъдат момчетата от Innerglow.

Припомняме ви, че наскоро и Innerglow представиха нов сингъл. Артистите на Homeovoxmusic пуснаха официално видео към песента „So Long“, като преобладаващите отзиви за парчето бяха изцяло положителни. С радост можем да заявим, че българската инди рок сцена продължава да върви напред, като все по-често виждаме талантливи нови банди и добра музика от тяхна страна.